Eşcinselliğin tarihi

Eşcinselliğin tarihi çoklu bir tarihtir. Küreselleşme, özellikle kültürel, politik ve sağlıkla ilgili küreselleşme, eşcinselliğin küresel bir tarihinin ortaya çıkmasına izin verse bile, coğrafi bölgelere bağlı olarak çeşitli farklı tarihleri bir araya getirir. Eşcinsel erkekler ve kadınlar da bazen paylaşılan, bazen de paralel olarak gelişen bir tarihe sahiptir. Son olarak, eşcinselliğin tarihi biseksüelliğin veya daha genel olarak diğer cinsel ve toplumsal cinsiyet azınlıklarının tarihi ile birçok bağlantıya sahiptir.

Dünya tarihi

Çağımızın sonuna kadar xixth century sonuna kadar, eşcinselliğin birleşik bir dünya tarihi yoktur, ancak dilsel, kültürel, dini ve politik alanlarda tanımlanmış yerel tarihler vardır.

Üç grup olay küresel eşcinsellik tarihlerinin ortaya çıkmasına yol açacaktır :  Avrupa sömürgeciliği, Hıristiyanlığın ve Batı cinsiyet sisteminin Amerika, Afrika ve Asya’ya yayılması  daha sonra LGBT hareketine dönüşecek olan ilk eşcinsel hareketin ortaya çıkması ve dünya çapında siyasi taleplerde bulunulmasını sağlaması&nbsp.nbsp; müzikal, sinematografik veya edebi eserlerin küresel ölçekte dolaşımını sağlayan küreselleşme  ve son olarak, tüm dünyadaki eşcinsel toplulukları etkileyen AIDS ve Covid-19 başta olmak üzere salgın hastalıklar.

Cinsel devrimler, eşcinsel ve LGBT hareketleri

İlgili makaleler : İlk eşcinsel hareketsexual_evolution ve LGBT hareketi.

The first homosexual movement is called the movement to fight for the LGBT hakları xxth yüzyılın ilk otuz yılında, başta Almanya olmak üzere Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki diğer ülkelerde de gelişmiştir.

Hareketin kökleri Heinrich Hössli, Karl Heinrich Ulrichs ve Karl-Maria Kertbeny, her üçü de Almanca konuşulan kültüre aittir. İlk eşcinsel hareketin başlangıcı genellikle Magnus Hirs tarafından Bilimsel İnsani Komite’nin kurulmasına bağlanırchfeld tarafından 1897’de Berlin’de kurulmasıyla ilişkilendirilir. Alman hareketi içinde, Adolf Brand ve Friedrich Radszuweit liderliğindeki diğer iki önemli akım öne çıkmıştır. Bu hareket sadece konuyla ilgili sayısız eser ve dergi yayınlamakla kalmadı, aynı zamanda tüm zorluklara rağmen eşcinselliğin toplumda kabul görmesi ve eşcinselliği suç sayan Alman Ceza Kanunu nun 175. maddesinin kaldırılması için aktif olarak mücadele etti.

Eşcinselliğin tarihi

Alman hareketi Batı Avrupa ya ve United States ve 1928’de ana amaçları eşcinselliğin kabulünü içeren uluslararası bir örgüt olan World League for Sexual Reform’un kuruluşuna tanık oldu. Ancak, bu hareket 1935 yılında faşizmin yükselişi ve İkinci Dünya Savaşı‘nın başlaması nedeniyle hızla bastırıldı. Ancak savaştan sonra homofil hareketin doğmasını sağlayacak olan İsviçre de bir iz bırakarak ortadan kayboldu.

İçinde 1948 yılında, Alfred Kinsey ve meslektaşları, Indiana Üniversitesi öğrencilerinden gelen insan cinsel davranışları hakkındaki bilgi talebine yanıt vererek İnsanın Cinsel Davranışı (İnsan erkeğinde cinsel davranış) ve beş yıl sonra Dişide cinsel davranış (İnsan dişisinde cinsel davranış)3. Bu yayın, cinselliğin temsilinde bir devrime işaret ediyordu. homoseksüellik gibi çeşitli cinsel pratiklerin sıklığı, Amerikan toplumunun aile yapısını parçalayarak zarar gördüğünden korkanlar arasında öfkeye neden oldu3.

The Stonewall riots du 27 Haziran 1969 Gay aktivizmi için bir dönüm noktasıydı. Greenwich Village‘daki bir gey barı basmaya gelen polisle günlerce çatışan New Yorklu eşcinseller, travestiler, transseksüeller ve transseksüeller ilk kez iktidara, yetkililere ve genel olarak topluma meydan okuyarak kendilerini ortaya koydular.

Sonrasında bu yeni Gay pride‘ı birleştirmek için çeşitli hareketler oluşturuldu. The Gay Liberation Front 1969 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğdu. Diğer gey ve lezbiyen dernekleri 1970’lerde birçok ülkede ortaya çıktı.

LGBT Dükkânından Haberler

LGBT BOUTIQUE’DE NELER VAR

lgbt giyim butiği

LGBT giyim butiği: TÜM TOPLUM İÇİN SÜREKLİ GELİŞEN BİRÇOK TASARIM

Pridehappens olarak, toplumun LGBT hareketindeki gururunu ve aidiyetini teşvik etmesi gerekiyor.
LGBT mağazamızda t-shirtlerden t-shirtlere kadar her türlü ürünü bulabilirsiniz://lgbtqia-world.com.tr/categorie-produit/jewellery-lgbt/”>jewellery‘den bayraklara kadar

LGBT JEWELRY!

Mücevherler önemli bir seçimdir, küçük bir unsur kıyafetinize uyum sağlayarak kusursuz bir stil yaratabilir ya da dikkat çekmeyen bir renk katabilir! LGBT mağazasından temin edilebilecek takı örnekleri.

LGBT YÜZÜKLERİ

Bague LGBT sobre

COLLIER LGBT

Collier LGBT géométrique
Collier LGBT coeur arc-en-ciel

LGBT EARRINGS

Boucles-doreilles-triangle-lgbt
Boucles d'oreilles LGBT à Frange arc-en-ciel
Boucles d'oreilles LGBT coeur arc-en-ciel

LGBT GİYİM!

Kıyafetler kişisel tarzımızın önemli bir parçasıdır. Kendimizi ifade etmemize ve kim olduğumuz hakkında bir açıklama yapmamıza yardımcı olabilirler. Rahat hissetmek, iyi görünmek veya kişiliğimizi göstermek gibi birçok farklı nedenle kıyafet giyeriz LGBT butiği LGBTQIA+’da çok çeşitli LGBT kıyafetleri bulabilirsiniz.

T-SHIRT LGBT

T-shirt good vibes rainbow heart
T-shirt Lesbian
T-shirt born this gay

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro