Demiseksüel tanımı: bilmeniz gereken her şey

Demiseksüel tanımını anlamak: bilmeniz gereken her şey!

Demiseksüellik kavramı cinsel yönelimler alanında nispeten yenidir. LGBTQ+ topluluğu tarafından 2000’li yıllarda aseksüellik ile klasik cinsellik arasında yer alan belirli bir cinsellik biçimini tanımlamak için popüler hale getirilmiştir. Demiseksüellik, yalnızca güçlü bir duygusal ve duygusal bağ kurduğunuz kişilere karşı kendini gösteren bir cinsel çekim ile karakterize edilir. Bu makalede, demiseksüelliğin tanımını, özelliklerini, sorunlarını ve sorularını inceleyeceğiz.

Demiseksüellik nedir?

Demiseksüellik, yalnızca güçlü bir duygusal ve duygusal bağ kurduğunuz kişilere karşı kendini gösteren bir cinsel çekim ile karakterize edilen bir cinsel yönelimdir. Demiseksüeller yabancılara veya güçlü bir duygusal bağ kurmadıkları kişilere karşı cinsel çekim hissetmezler.

Demiseksüel bir kişi nasıl tanınır?

Demiseksüel bir kişiyi tanımak için kullanılabilecek ayırt edici fiziksel işaretler yoktur. Bununla birlikte, bazı özellikler demiseksüel bir kişiyi tanımlamaya yardımcı olabilir:

    |

  • Güçlü bir duygusal bağ kurmadığı kişilere karşı cinsel çekim hissetmekte zorlanır
  • Cinsel çekim hissetmeden önce duygusal ve duygusal bir bağ kurmaya ihtiyaç duyar
  • ./Önceden duygusal bir bağ olmadan cinsel ilişkileri anlamakta zorluk çekebilir
  • Güçlü bir duygusal bağ olmadan cinsel bağlamda kendini rahatsız hissedebilir veya yargılanabilir.
  • <|

Demiseksüelliğin aseksüellikten farkı nedir?

Demiseksüellik, aseksüellik ile klasik cinsellik arasında yer alır. Aseksüel insanlar hiçbir cinsel çekim hissetmezken, demiseksüel insanlar yalnızca güçlü bir duygusal ve duygusal bağ kurdukları insanlara karşı kendini gösteren bir cinsel çekim hissederler. Demiseksüellik bu nedenle göreceli bir aseksüellik biçimidir.

Demiseksüellik otizm spektrumundan nasıl farklıdır?

Demiseksüellik otizm spektrumu ile karıştırılmamalıdır, ancak otizmli bazı kişiler bu cinsel yönelimle özdeşleşebilir. Demiseksüellik, bir kişinin cinsel çekiciliği nasıl deneyimlediğiyle ilgili bir cinsel yönelimdir, otizm ise iletişimi, sosyal etkileşimi ve duyusal algıyı etkileyen nörolojik bir bozukluktur.

Demiseksüelliğin görünürlüğü ve tanınması

Demiseksüellik nispeten bilinmeyen ve kamusal alanda çok görünür olmayan bir cinsel yönelimdir. Demiseksüeller bu nedenle anlaşılmakta ve tanınmakta zorlanabilirler. Bazı kişiler cinsel yönelimleri nedeniyle önyargı veya ayrımcılık da yaşayabilir.

Aşk ve cinsel ilişkiler

Demiseksüeller, özellikle cinsel çekim yaşamadan önce partnerleriyle güçlü bir duygusal ve duygusal bağ kurma ihtiyaçları nedeniyle aşk ve cinsel ilişkilerde zorluklar yaşayabilir. Bu nedenle duygusal ve cinsel ihtiyaçlarını karşılamayan ilişkilerde hayal kırıklığına uğramış veya yanlış anlaşılmış hissedebilirler.

Demiseksüel ve demiromantik arasındaki farklar

Demiseksüellik aynı zamanda toplumumuzda cinselliğin normatifliğini de sorgular. Gerçekten de, çoğu sosyal ve kültürel norm cinselliğe spontane ve sınır tanımayan bir pratik olarak değer verir, bu da bu normdan sapan cinsellik biçimlerini anlamayı ve tanımayı zorlaştırabilir. Bu nedenle demiseksüellik, cinsel ve duygusal pratiklerin çeşitliliğini yeniden düşünmeye bir davettir.

Demiromantik, bir kişinin ancak başka bir kişiyle derin ve anlamlı bir duygusal bağ kurduktan sonra romantik duygular geliştirdiği romantik bir yönelimdir. Bu, kişinin en başından itibaren birine karşı romantik duygular geliştirmeyebileceği, ancak güçlü bir arkadaşlık veya güvene dayalı bir ilişki geliştirdikten sonra romantik duygular geliştirebileceği anlamına gelir.


ayrıca keşfetmeye değer: Cinsiyet kimliği listesi: Cinsiyet Kimliği ve Cinsellik Sözlüğü


Demiseksüel, bir kişinin ancak başka bir kişiyle derin ve anlamlı bir duygusal bağ kurduktan sonra cinsel çekim hissettiği bir cinsel yönelimdir. Bu, kişinin birine karşı en başından itibaren cinsel çekim hissetmeyebileceği, ancak güçlü bir arkadaşlık veya güvene dayalı bir ilişki geliştirdikten sonra cinsel çekim hissedebileceği anlamına gelir.

Özetle, demiromantik ve demiseksüel arasındaki fark, demiromantik romantik çekime atıfta bulunurken demiseksüelin cinsel çekime atıfta bulunmasıdır. Her iki durumda da, romantik duygular veya cinsel çekim yaşanmadan önce derin ve anlamlı bir duygusal bağ gereklidir.

Normatiflik sorunu Demiseksüel

Demiseksüellik aynı zamanda toplumumuzda cinselliğin normatifliğini de sorgular. Gerçekten de sosyal ve kültürel normların çoğu cinselliği spontane ve sınır tanımayan bir pratik olarak değerlendirmekte, bu da bu normdan sapan cinsellik biçimlerini anlamayı ve tanımayı zorlaştırabilmektedir. Demiseksüellik bu nedenle cinsel ve duygusal pratiklerin çeşitliliğini yeniden düşünmeye bir davettir.

Demiseksüel olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Demiromantik olup olmadığınızı merak ediyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar şunlardır:

    |

  1. Çok iyi tanımadığınız insanlara karşı çok az romantik çekim hissedersiniz.
  2. Romantik çekim hissetmeden önce biriyle derin bir duygusal bağ kurmak için zamana ihtiyaç duyarsınız.
  3. Romantik bir çekim olmadan çok güçlü ve yoğun arkadaşlıklarınız olabilir.
  4. Güçlü bir duygusal bağ kurduğunuz kişilerle romantik ilişkiler yaşayabilir, ancak bu bağın olmadığı kişiler için romantik çekim hissetmekte zorlanabilirsiniz.
  5. |

Bunlar size hitap ediyorsa, yarı romantik olmanız mümkündür. Bununla birlikte, herkesin cinselliğini ve romantizmini benzersiz bir şekilde deneyimlediğini ve ” doğru ” veya ” yanlış ” bir varoluş biçimi olmadığını hatırlamak önemlidir. Romantik yöneliminizi merak ediyorsanız, bunu güvendiğiniz kişilerle tartışmanız ve duygularınızı ve arzularınızı keşfetmek için zaman ayırmanız önemlidir.

Diğer faydalı bağlantılar:

drapeaux lgbt

COVER FLAGS|


LGBT JEWELRY

bijoux lgbt

|

bijoux lgbt

DECOVER BIIJOUX|


LGBT T-SHIRTS

|

DECOVER T-SHIRTS|

tasse lgbt

|

|

 İyi bir filmin karşısında rahatlamak için LGBT kupasından daha iyi bir yol var mı – Dahası, bu kupalar dekorunuza harika bir katkı sağlar!

|DISCOVER |

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

içindep class=”jp-relatedposts-post jp-relatedposts-post1″ data-post-id=”4452″ data-post-format=”false”>

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro