Drag queen nedir?

Erkek drag queen  nedir? – Drag queen genellikle performans sergilemek için kadın gibi giyinen bir erkektir. Drag queenler abartılı kadın kıyafetleriyle performans sergiler, kadın karakterlere ve temsillere bürünürler. Çoğu drag queen eşcinsel erkek ve homoseksüel erkek olmasına rağmen, bazıları transseksüel ve cisgender kadınlardır.

What is a drag queen ?

What is a Drag King?

Erkek kraliçeler abartılı kadınsı kıyafetler giyerken, drag krallar erkeksi kişiliklere ve sunumlara bürünmek için abartılı erkeksi kıyafetler giyerler. Çoğu drag kral kadındır.

What does drag  mean?

Drag, bir kişinin karşı cinsin daha abartılı kıyafetlerini ve makyajını giydiği, cinsiyet değiştiren bir sanat biçimidir.Drag öncelikle performans ve eğlence amaçlı kullanılsa da, aynı zamanda cinsiyet ifadesi ve LGBTQ+ gururunu kutlamak için de kullanılır.

Drag Kraliçe ve Krallarının Tarihi

Drag, özellikle Batı kültüründe yeni bir şey değildir.Antik çağlarda kadınların tiyatrolarda sahne almasına izin verilmediğinden, erkekler devreye girip kadın rollerini üstlenmek zorunda kalmıştır.Antik Yunan’da ve Shakespeare döneminde de drag yaygındı. 19. yüzyılda drag queenler, özellikle vodvil gösterilerinde platformu bir performans sanatı olarak kullanmaya başladı. Daha sonra, 1880’lerin başında, ilk drag queen olan William Dorsey Swann evinde drag baloları düzenledi.

20. yüzyılın başlarında drag, LGBTQ + topluluğunun bir parçasıydı – ABD’de ayrımcılığa uğrayan bir topluluk – ve ABD’de daha uzun süredir tanınmış eğlencenin bir parçasıydı. Bu durum, drag performanslarının özellikle Los Angeles, San Francisco ve New York’ta gece hayatının bir parçası haline gelmesine yol açtı.

1969’da New York’ta yaşanan ünlü Stonewall ayaklanmalarından sonra 1990’ların başına kadar drag kültürü gibi gay gururu ve gay kültürü de tanındı. Paris Is Burning ve The Birdcage gibi filmler drag’in Amerikan kültüründe tanınmasına yardımcı oldu.

Drag Queen Hakkında Yanlış Kanı

Drag hakkındaki en büyük yanlış kanı sadece erkeklerin drag yapabildiğidir. Bu gerçeklerden çok uzaktır.Ailesi ve toplum tarafından dışlandığını veya yanlış anlaşıldığını hisseden herkes drag queen veya kral olabilir. Drag, yakın ve uzak insanlar tarafından görülmek ve bilinmek isteyen yenilikçi insanlar içindir.

Teknoloji dünyasında yaşadığımız için her şey mümkün. Drag sanatçılarının çoğu yeteneklerini ve becerilerini sergilemek için sosyal medyaya yöneliyor.Kostüm yapımı, makyaj yeteneği veya oyunculuk becerileri olsun, drag sanatçılarının yetenekleri sonsuzdur, erkekler ve kadınlar performans söz konusu olduğunda sınırlı değildir. Onları yıldızlıktan ayıran tek şey yetenek ve akılda kalıcılıktır.

Bir drag queen kadın olmak ister mi ?

Bazı drag queenler cinsiyet kimliklerini ifade etmek için kadın gibi giyinirken, bazıları da yeteneklerini göstermek için kadın gibi giyinir.Aslında, bazı drag queenler kadın olarak görülmek istemezler; hatta kimseyi kadın olduklarına inandırmak gibi bir niyetleri de yoktur.RuPaul’un bir keresinde söylediği gibi: “Kadın gibi davranmıyorum! Yedi inç topuklu ayakkabı, dört ayak peruk ve dar elbiseler giyen kaç kadın tanıyorsunuz?Ancak, yukarıda da belirtildiği gibi, bazı drag queenler kadın olarak kabul edilmek istiyor.Örneğin Avustralyalı süperstar drag queen Courtney Act, kariyeri boyunca sahte kimliğini bir avantaj olarak kullanmıştır.

butik lgbt

DISCOVER |

Drag Queen veya King olmak transseksüel olmakla aynı şey mi?

Ejderha kraliçeleri ve krallar LGBTQ+ topluluğunun bir parçası olsalar da, mutlaka transgender  değildir. Trans kadınlar travesti veya drag queen değildir. Daha önce de belirtildiği gibi, drag queenler çoğunlukla gösteri sırasında kadın gibi giyinen eşcinsel erkeklerdir.

Diğer yandan, drag kralları oyunculuk amacıyla erkek gibi giyinen kadınlardır. Bir birey hakkında belirli bir terim kullanmadan önce trans bireyler, travestiler ve drag kraliçeleri ve kralları arasında ayrım yaptığınızdan emin olun.Trans olmanın mutlaka farklı cinsiyetlerde giyinmek anlamına gelmediğini unutmayın.

Trans, bir kişinin tüm yaşamına yapışabilen daha kalıcı bir kimliktir. Bazı translar eğlence amaçlı abartılı kıyafetler giymeyi severken, bazıları “normal” giyinmeyi tercih eder, yani birinin kıyafetlerine bakarak trans olup olmadığını anlayamazsınız.

Ayrıca, bir drag queen veya kral olmak ya da bir travesti olmak, doğumda atanan cinsiyetle özdeşleşmediğiniz anlamına gelmez. Bazı travestiler, drag queenler ve krallar heteroseksüel veya cisgenderdir, yani doğumda cinsiyetleriyle özdeşleşirler. Bazıları sadece sanatçıdır ve izleyicilerini eğlendirmek için herhangi bir kıyafet giyebilir. Cross-dressing’in anlamı farklı insanlar için farklıdır.

Zenne örnekleri

RuPaul Charles

RuPaul sadece drag kraliçesi olarak değil, aynı zamanda Hollywood’un en başarılısı olarak da biliniyor.Kariyerinde ilginç bir yükseliş yaşadı ve çok şey başardı.

Trixie Mattel

Mattel Amerikalı bir söz yazarı, şarkıcı, komedyen, televizyon kişiliği, girişimci ve drag queen. Mattel, özellikle RuPaul’s Drag Race’in 3. sezonunu kazandıktan sonra en iyi drag queenler arasında popülerdir.

Bianca Del Río

Del Rio, kariyerinde çok şey başarmış en ünlü drag queenler arasında yer alıyor.Amerikalı bir drag queen olmasının yanı sıra Del Rio bir aktör, kostüm tasarımcısı ve komedyen. RuPaul’s Drag Race’in altıncı sezonunda yarıştı ve kazandı.

What is a drag queen ?

Drag Krallarından Örnekler

Adam Tout

Adam All en az 12 yıldır gösteri yapan bir İngiliz drag kralıdır. Gösterileri sırasında genellikle sanat ve mizahı kullanır. Adam All, genç yeteneklerin başarılı olmasına yardımcı olmak amacıyla SoHo’da bir gösteri düzenlemektedir.

Miles long

Halkı drag krallar hakkında aydınlatmaya çalışan drag queenlerden biridir. The Making of a King belgeselinin katılımcıları arasında da yer almıştır.Los Angeles’ta yaşıyor.

Colline de Murray

1995 yılından beri bu alanda yoğun emek harcayan drag kraliçelerinden biri. Hill, sıkı çalışması sayesinde bu platformda çok şey başarmış ve adından söz ettirmiştir.

What is a drag queen ?

DECOVER PRODUCTS FROM

LGBT BOUTIQUE -LA BOUTIQUE-LGBTQIA+

ÜCRETSİZ TESLİMAT VE HEDİYE

Bir LGBT bayrağına ihtiyacınız varsa işte burada

drapeaux lgbt

Discover |


LGBT mücevherlerini keşfedin

bijoux lgbt

DISCOVER |


Large selection of lgbt t-shirts

|

DECOVER |

tasse lgbt

|

|

 İyi bir filmin karşısında rahatlamak için LGBT kupasından daha iyi bir yol var mı – Ayrıca bu kupalar dekorunuza harika bir katkı sağlar!

|DISCOVER |

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro