2023 Yılında İzlenmesi Gereken 18 Lezbiyen Filmi

Giriş

2023 ve öncesinin en iyi lezbiyen filmlerini arıyorsanız, başka yere bakmanıza gerek yok. İşte son yıllara damgasını vuran 18 lezbiyen filmden seçtiklerimiz:

1. Balaban

Kazakistan’dan çok farklı geçmişlere sahip iki genç kız arasındaki aşkı anlatan bir film. Biri HIV pozitif çocukların kaldığı bir yetimhaneden gelirken, diğeri lüks içinde yaşamaktadır. Film, gelenek ve modernliğin bir birleşimi.

2. WOLF & DOG

Din ve geleneklerle dolu bir adada doğan Ana, ışıltılı Cloé ile tanışıp yerel queer topluluğuyla arkadaş olurken yeni arzuları açığa çıkaran bir yolculuğa çıkar.

3. Kızlar Ağlamaz

Birbirinden çok farklı iki kız olan Mia ve Elle arkadaş olur ve İtalya’da bir yolculuğa çıkarlar. Yolculukları onları birbirlerine yakınlaştırır ve kendilerini keşfetmelerine yardımcı olur.

4. Mars One

Evinden ayrılmaya ve cinselliğini keşfetmeye hazır bir öğrenci olan Eunice’i takip eden Brezilyalı bir aile draması.

5. Gateways Grind

1930’lardan beri lezbiyenler için ikonik bir mekân olan Londra’daki Gateways Club hakkında büyüleyici bir belgesel.

6. Silver Haze

Bu drama, sayısız ruh sağlığı sorunu olan ve intihardan kurtulan hastalarından birine aşık olan bir hemşirenin hikayesini anlatıyor.

7. Marinette

Film, Amerikan profesyonel ligine imza atan ilk Fransız kadın futbol oyuncusu Marinette’i takip ediyor.

8. Blue Jean

1988 yılında geçen bu film, okullarda ” eşcinselliğin teşvik edilmesini ” yasaklayan 28. Madde nedeniyle okulda açıkça eşcinsel olmak için mücadele eden bir öğretmen olan Gene’i anlatıyor.

9. Joyride

Dört beklenmedik arkadaşla Asya’da komik bir yol gezisi. Filmde gerçek hayattaki birçok eşcinsel oyuncu rol alıyor.

10. Sirens

Lübnan’ın ilk kadın metal grubu Slave to Sirens ve ülkelerinde eşcinselliğin suç sayılması nedeniyle karşılaştıkları zorluklar hakkında bir belgesel.

more ideas lezbiyen filmleri ?

Bu listede iki kadın arasındaki romantik veya dramatik aşkı konu alan filmler, diziler veya bölümler yer almaktadır. Bu eserler listeyi oluşturan kişi tarafından görüntülenmiştir. Başlıklar imdb’ye göre sıralanmıştır.

11. So Damn Easy Going

18 yaşında DEHB’li bir kız olan Joanna’nın Audrey’e aşık olmasını anlatan bir İsveç filmi.

12. Besties

Paris’te yaşayan bir genç olan Nejma’nın, rakip bir çetenin üyesi olan Cena ile tanıştıktan sonra kendini aşk ve çete rekabeti sarmalında bulmasının hikayesi.

13. Breaking the Ice

Buz hokeyi oyuncusu olan Mira, spora olan tutkusunu ailevi sorumluluklarıyla dengelemek zorundadır. Yeni bir oyuncunun, Theresa’nın gelişi onun dengesini bozar.

14. Girlfriends and Girlfriends

Bu film, 30’lu yaşlarında, sanki 20’li yaşlarındaymış gibi yaşayan, aşkı ve ilişkileri keşfeden kadınları izliyor.


keşfetmek için: LGBT filmi Netflix


15. THE RETURN

Kırklı yaşlarındaki Kheìdidja, kendisine Korsika’da bir yaz boyunca çocuklarına bakma şansı sunan Parisli zengin bir aile için çalışmaktadır. Bu, kızları Jessica ve Farah’la birlikte on beş yıl önce trajik koşullarda terk ettikleri adaya dönme şansıdır. Khédidja anılarıyla boğuşurken, iki genç yazın tüm cazibesine kapılır: beklenmedik karşılaşmalar, 400 darbe, ilk aşk deneyimleri. Bu yolculuk, tarihlerinin bir bölümünü keşfetmeleri ve birbirlerine yakınlaşmaları için bir fırsat olacaktır.

16. KOKON

Berlin-Kreuzberg, Nora’nın mikrokozmosudur. Sessiz gözlemci, takipçi Nora: partilerde, okulda, yüzme havuzunda, çatılarda ve apartman dairelerinde. Nora, ablası ve arkadaşlarıyla monoton apartman bloklarında dolaşır, yaz ışığında solup giden etkinliklere katılır. Zayıf ve güzel olmak isteyen kızlar, kışkırtmak için ya da aşık oldukları için aptalca şeyler söyleyen oğlanlar. Acımasız akıllı telefon kameraları ve kırılgan gençler. Ama Nora’nın dünyayı görme biçimi farklıdır ve Romy ile tanıştığında bunun nedenini anlar.

17. UNE HISTOIRE D’AMOUR

Alexis Michalik, tiyatro oyunlarından biri olan Edmond’dan sonra, bir diğer sahne hitlerinden biri olan Une histoire d’amour’un bir uyarlamasını yönetiyor. İki kadın arasındaki bir aşk ilişkisini anlatan filmde bir doğum, bir ayrılık ve ölümcül bir hastalık söz konusu… Başrollerde Juliette Delacroix (Le Village des endormis) ve Marica Soyer (Les Lendemains de veille, Les Etoiles restantes) yer alıyor. Dokunaklı olarak faturalandırılmış hüzünlü bir dramatik aşk filmi.

18. Lezbiyenler, hangi tarih?

Marie Labory, kişisel deneyimlerine dayanarak yirminci yüzyılda Avrupa’da yaşayan lezbiyenlerin izini sürüyor. Yüz yıllık özgürlük mücadelesi, arşivler ve kişisel anlatılar aracılığıyla ilk kez bir belgeselde anlatılıyor.


Daha fazla lezbiyen filmi fikrine mi ihtiyacınız var?

Bu listede iki kadın arasında romantik veya dramatik aşk içeren filmler, diziler veya bölümler yer almaktadır. Bu eserler listeyi oluşturan kişi tarafından görüntülenmiştir. Başlıklar imdb’ye göre sınıflandırılmıştır.

lezbiyen film

DECOVER MORE


LGBT sinema ve film

Sonuç

Bu filmler lezbiyen yaşam ve aşk üzerine çeşitli bakış açıları sunuyor ve hepsi de görülmeye değer. İyi bir filmi asla kaçırmamak için abone olmayı unutmayın!

Ayrıca keşfedin:

|

|

LGBTQIA Boutique

|

HABERLERİMİZİ OKUYUN

|


Ağlarımız:

https://sites.google.com/view/infos-lgbt/home

|READ THE NEWS|

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro