Lezbiyenlik

lgbt blog, lgbt fransa blog, lgbtq blog, lgbt haberleri, lgbt dergisi, lgbt fransa blog, lgbt web sitesi haberleri, lgbtqi+. blog info lgbt, presse lgbt france info lgbt, article lgbtq, wiki lgbtq

The lesbianism iki kadın arasındaki duygusal ve cinsel çekimi ifade eder. Bu çekim aynı zamanda ” homoseksüellik feminen ” veya saphism antik Yunan şairine atfen Sappho lezbiyen olan ve Lesbos adasında yaşayan1.

Terim lezbiyen bir kadın homoseksüeli ifade etmek için kullanılır.

Sıfat olarak, lesbien (dişil : lezbiyen2) yetişkin kadınlare 1 arasındaki aşkla ilgili bir nesneyi veya etkinliği tanımlamak için kullanılır.

Kadın eşcinselliği birçok kültürde görülmesine rağmen, ” lezbiyenler ” teriminin bir grup insana atıfta bulunmak için kullanılması çok yakın bir zamanda olmuştur.

On dokuzuncu yüzyılın sonunda, bir dizi seksolog aynı cinsten arzu ve cinsellik üzerine yayınlar yaparak Batılı lezbiyenleri ayrı bir varlık olarak tanımladı. Yeni statülerinin farkına varan kadınlar Avrupa ve Kuzey Amerika’da farklı alt kültürler oluşturdu. İkinci feminist dalga ile birlikte terimin anlamı daha da genişledi. Tarihçiler o zamandan beri tarih boyunca kadınlar arasındaki ilişkiler sorusunu yeniden incelediler ve bir kişiyi veya ilişkiyi ” lezbiyen ” olarak nitelendiren şeyin ne olduğunu sorguladılar ve lezbiyenleri tanımlamak için kullanılan iki unsur buldular :

  1. cinsel arzu ;
  2. cinsel davranış.
Drapeau Lesbienne 90×150

|

|

Kadın cinselliği tarih boyunca, diğer şeylerin yanı sıra lezbiyen ilişkide bir erkeğin olmaması nedeniyle lezbiyenliği sınırlı bir şekilde olası veya geçerli bir cinsellik olarak kabul eden erkekler tarafından büyük ölçüde inşa edilmiştir.

Kendilerine atfedilen toplumsal cinsiyet normlarına titizlikle uymayan kadınlar akıl hastası olarak görülmüştür. Lezbiyenlerin medyada farklı şekillerde tasvir edilmesi, Batı toplumunun toplumsal cinsiyet normlarına uymayan kadınlardan hem ilgi duyduğunu hem de korktuğunu, aynı zamanda birbirleriyle ilişki kuran kadınlardan büyülendiğini ve skandal yarattığını göstermektedir. Başka kadınlarla ilişkiye giren bazı kadınlar kendilerini lezbiyen ya da biseksüel olarak tanımlamamaktadır. Öte yandan, kendilerini lezbiyen olarak tanımlayan kadınlar bir etnik köken  ile karşılaştırılabilir bir kimlik biçimini paylaşmaktadır: eşcinseller olarak ayrımcılıkla ve reddedilme riskiyle karşı karşıyadırlar; kadınlar olarak erkeklerle aynı deneyimlere sahip değildirler. Siyasi ve sosyal bağlam lezbiyen ilişkilerin oluşma biçimini etkilemeye devam etmektedir.

Buy a flagLGBT

|

 

|

boutique vêtement lgbt

|

boutique vêtement lgbt

|

AyrıcaBÜTÜN ÇEŞİTLERİ BULUN://lgbtqia-world.com.tr/lgbt-bayraklari”> LGBT TOPLULUĞU İÇİN BAYRAKLAR !

|

Drapeau Arc-en-Ciel LGBTQIA+ 90×150
LGBTQIA+ Rainbow Flag 90×150

|

Drapeau Lesbienne 90×150|
Lezbiyen Bayrağı 90×150
|

|

Drapeau originale lgbt|
Orijinal lgbt bayrağı
|

|

lgbt giyim mağazası

|

Drapeau queer lgbtqia 90×150|
Lgbtqia queer flag 90×150
|

|

Drapeau Transgenre 90×150|
Transgender flag 90×150
|

|

Drapeau agenre 90×150|
Agenre flag 90×150
|

|

lgbtqia pride drapeau|
lgbtqia pride flag
|

|

Drapeau LGBT arc-en-ciel HUMAN|
HUMAN LGBT rainbow flag
|

|

Image credit : @rawpixel

|


Lezbiyen teriminin tarihçesi

” lezbiyen ” ve ” lezbiyenlik ” kelimeleri, şair Sappho’nun anavatanı olan Yunan adası Lesbos’un adından türetilmiştir3. Antik metinlere dayanarak tarihçiler, Sappho4 tarafından kızlardan ve genç kadınlardan oluşan bir topluluğun eğitildiği sonucuna varmışlardır. Sappho’nun şiirlerinden çok azı günümüze ulaşmıştır, ancak ulaşanlar kadınların günlük yaşamlarından, ilişkilerinden ve ritüellerinden bahsetmektedir. Bu metinlerde Sappho kadınların güzelliğini vurgular ve genç kızlara olan aşkını ilan edera 1.

Antik çağlarda Lesboslu kadınlar güzellikleriyle ünlüyken, henüz bu homoseksüel üne sahip değillerdi. Nitekim İlyada‘da, Homeros Kral Agamemnon ” Ve ayrıca Akhilleus’a yedi güzel lezbiyen kadın vereceğim, işlerinde yetenekli, kendisi iyi nüfuslu Lesbos’tan aldı ve ben onları seçtim, çünkü diğer tüm kadınlardan daha güzellerdi “5.

Lezbiyenlik kelimesi günümüzde iki kadın arasındaki duygusal ve cinsel çekimi tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu çekimi tanımlamak için kadınsı eşcinsellik ten veya bazen safizmden (Yunan şairenin adından türetilmiş bir terim), hatta tribadizmden de söz ederiz, ancak bu son terim bu anlamda modası geçmiş ve genellikle aşağılayıcıdır.

Lesbianizm, kadınları cinsel yönelimlerine göre ayırmak için kullanılan bir kavram olarak, xxth yüzyılın bir kurgusudur.

Kadınlar arasındaki erotik ilişkileri tanımlamak için ” lezbiyenlik ” teriminin kullanımı en az 1870 yılına kadar uzanmaktadır. Kelime 1890’da bir tıp sözlüğünde ” lezbiyen aşk ” olarak  tribadizm e atıfta bulunan bir sıfat olarak yer aldı. Bu terimler,  xxe yüzyılın başında ” saphisme ” ile birbirinin yerine kullanılmıştır.

1925 gibi erken bir tarihte, ” lezbiyen “, ” sodomite  “nin dişili olarak kullanıldı3 – her iki terim de ortak olarak metaforik bir antik coğrafi kökene sahiptir.

Kadın eşcinselliği kavramının tarihçesi

Orta xixe yüzyılın ortalarında tıp literatürü, o dönemde birçok Batı toplumunda sosyal bir sorun olarak görülen erkek eşcinselliğini tanımlamanın yollarını bulmaya çalışıyordu. Araştırmacılar, Alman seksolog Magnus Hirschfeld tarafından o dönemde ” cinsel inversiyon ” olarak adlandırılan durumla ilişkili davranışları kategorize ederek, erkekler ve kadınlar için normal cinsel davranışları tanımladılar ve böylece erkeklerin ve kadınların hem erkek hem de kadın olarak tipik cinsel davranış modellerinden ne ölçüde farklı olduklarını gösterdilera 2.

Kadın eşcinselliği önemli bir sorun olarak görülmediğinden, çok daha az sayıda yazar bunu incelemeye koyuldu. Bazı durumlarda[Hangi ?], var olduğu bile düşünülmedi[Kim ?].

19. yüzyılın sonunda xixth yüzyılın ve xx‘ın başındae yüzyılda iki doktor, Richard von Krafft-Ebing ve Havelock Ellis, kadınların kendi cinsiyetlerine olan ilgisini kategorize eden ilk kişilerdi. Onların bir tür bunamaya benzettikleri kadın eşcinselliğine yaklaşımları, konuyla ilgili bilimsel çalışmalar üzerinde kalıcı bir etki yaratacaktıb 1.

İngiliz Havelock Ellis’e göre, hayatlarını kadınlarla erotik ilişkiler arayarak geçiren  gerçek invertler ” vardı. Bunlar, kadınsı, itaatkâr ve ” evcil “b 2 olması beklenen kadınların rolünü reddeden  üçüncü cinsiyetin ” bir parçasıydı. ” Tersine çevrilmiş “, ” diğer cinsiyetin rolünü oynamak ”  anlamına gelir; Viktorya döneminde olduğu gibi, kadınlar cinsel ilişki başlatmaktan aciz kabul edilir, bunu diğer kadınlarla yapanların erkek cinsel arzularına sahip olduğu düşünülürdüd 1, böylece özünde kadınsı bir cinselliğin inkârını getirmiştir.

Öte yandan, seksolojinin gelişimine katkıda bulunan Alman doktor Richard von Krafft-Ebing ve Ellis’in çalışmaları çok başarılı olmuş ve kadın eşcinselliğinin genel kamuoyunun dikkatine sunulmasına yardımcı olmuştur. Örneğin Almanya’da 1898 ile 1908 yılları arasında eşcinsellik üzerine binin üzerinde makale yayımlandıb 3. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1896 ve 1916 yılları arasında kadınların sapkınlığı ” sapkınlığı ” ile ilgili 566 makale yayınlanmıştırc 1. Ellis tarafından savunulduğu gibi lezbiyenliğin bir akıl hastalığı olarak tıbbi sınıflandırması artık büyük ölçüde gözden düşmüştürb 1.

Başta Krafft-Ebing olmak üzere seksologların eşcinselliğin doğuştan gelen bir anormallik olduğu iddiası, davranışlarının suç sayılamayacağı anlamına geldiği için eşcinsel erkekler tarafından genellikle kabul gördü. O dönemde erkek eşcinselliği büyük ölçüde bastırılmıştı. Duygularını tanımlayacak başka bakış açılarının yokluğunda, eşcinseller ” farklı ” veya ” sapkın ” olarak tanımlanmayı kabul ettiler ve kanun dışı statülerini Paris ve Berlin’de sosyal gruplar oluşturmak için kullandılar.

O andan itibaren, kelime ” lezbiyen ” alt kültür unsurlarını tanımlamak için kullanılmaya başlandı

Lezbiyenlik Lezbiyenlik Lezbiyenlik Lezbiyenlik Lezbiyenlik Lezbiyenlik Le lesbianisme Le lesbianisme Le lesbianisme Le lesbianisme

Le lesbianisme

lezbiyen blog , lezbiyenlik blog , lezbiyen blog yazıları , gay blog , lgbt blog , lgbtqia+ blog

|

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro