LGBT yönelimlerinin listesi

List of LGBT orientations

Cinsel yönelim, bir kişinin başka bir kişiye karşı hissettiği romantik ve/veya cinsel çekimdir. Cinsiyet kimlikleri ise bir kişinin toplumda kendini nasıl algıladığı ve sunduğudur. LGBT topluluğu hakkında konuştuğumuzda, bu lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyleri içerir. Ancak, bu topluluğun bir parçası olan başka cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri de vardır.

Seni Seviyorum Renkli GIF - I Love You Colorful Greetings GIFs

Homoseksüellik

Homoseksüellik, bir kişinin aynı cinsiyetten insanlara romantik ve/veya cinsel olarak ilgi duyduğu cinsel yönelimdir. Eşcinseller yıllarca dünyanın birçok kültüründe zulüm ve ayrımcılığa maruz kalmışlardır. Bununla birlikte, eşcinselliğin tanınması ve kabul edilmesinde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Ancak, birçok eşcinsel hala işyerinde ayrımcılık ve ruh sağlığı sorunları gibi zorluklarla karşılaşmaktadır.

Biseksüellik

Biseksüellik, bir kişinin romantik ve/veya cinsel olarak her iki cinsiyetten insanlara ilgi duyduğu cinsel yönelimdir. Biseksüeller hakkında genellikle ” kafalarının karışık olduğu ” veya ” karar veremedikleri ” gibi efsaneler vardır. Ancak, bu mitler yanlıştır. Biseksüeller her iki cinsiyeti de tercih edebilir veya her iki cinsiyete de ilgi duyabilir

Panseksüellik

Panseksüel hareket, genellikle yanlış anlaşılan bir cinsel yönelim olan panseksüellik hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Bu yönelimde bir kişi, ikili olmayan kişiler de dahil olmak üzere tüm cinsiyet kimliklerinden kişilere romantik ve/veya cinsel olarak ilgi duyar. Biseksüelliğin aksine, panseksüellik iki ikili cinsiyetle sınırlı değildir.

Aseksüellik

Aseksüellik, bir kişinin diğer insanlara karşı hiç cinsel çekim duymadığı veya çok az duyduğu cinsel yönelimdir. Aseksüel kişilerin romantik ve/veya platonik ilişkileri olabilir, ancak başkalarına karşı cinsel çekim hissetmezler. Aseksüellik hakkında genellikle aseksüel kişilerin hasta olduğu veya travma geçirdiği gibi efsaneler vardır, ancak bu doğru değildir.


Ayrıca okumaya değer: Cinsiyet kimliği listesi


Queersexuality

Queerseksüellik, heteronormatif sosyal ve kültürel normlara uymayan bir cinsel yönelim veya cinsiyet kimliğidir. Biseksüel, panseksüel, aseksüel, ikili olmayan veya diğer cinsiyet kimliklerini içerebilir. Queer hareketi, ana akım LGBT topluluğunun cinsiyet ve cinsellik normlarına uymayan kişilerin dışlanmasına karşı bir tepkidir.

Transkimlik

Transidentity, bir kişinin doğumda kendisine atanan cinsiyetle kendini tanımlamadığı cinsiyet kimliğidir. Transgender kişiler cinsiyet değiştirme operasyonları geçirebilir, hormon alabilir ve isimlerini ve fiziksel görünümlerini cinsiyet kimliklerine uyacak şekilde değiştirebilirler. Transgender bireyler sıklıkla ayrımcılık ve şiddetle karşı karşıya kalmaktadır ve yaşadıkları deneyimler hakkında farkındalık yaratmak önemlidir.

İkili olmayan

İkili olmayan, bir kişinin (non-binary) kendisini yalnızca erkek veya kadın olarak görmediği cinsiyet kimliğidir. İkili olmayan kişiler kendilerini cinsiyetler arasında, cinsiyet nötr veya tamamen farklı bir cinsiyet kimliğine sahip olarak görebilirler.

Genellikle ayrımcılık ve şiddetle karşılaştıkları için trans bireylerin deneyimleri hakkında farkındalık yaratmamız gerekiyor.

Toplumumuzda var olan cinsel ve toplumsal cinsiyet çeşitliliğini tanımak ve bu konuda farkındalık yaratmak önemlidir.

Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası oldukları için LGBT topluluğuna mensup kişileri kabul etmek ve dahil etmek önemlidir.

Cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri utanç veya ayrımcılık konusu olmamalıdır. Daha kapsayıcı ve çeşitliliğe saygılı bir toplum yaratmak için hep birlikte çalışmalıyız.

Diğer linkler:

drapeaux lgbt

COVER FLAGS|


LGBT JEWELRY

bijoux lgbt

|

bijoux lgbt

DECOVER BIIJOUX|


LGBT T-SHIRTS

|

DECOVER T-SHIRTS|

tasse lgbt

|

|

 İyi bir filmin karşısında rahatlamak için LGBT kupasından daha iyi bir yol var mı – Dahası, bu kupalar dekorunuza harika bir katkı sağlar!

|DISCOVER

|

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro