Transseksüel bayrağının tarihçesi

Transseksüel bayrağının tarihçesi

Birçok bayraklar farklı bireyler, kuruluşlar ve topluluklar tarafından kullanılmış ve desteklenmiştir trans1. Çeşitli bayraklar trans bireyler, örgütleri ve toplulukları tarafından trans gururunu, çeşitliliğini, haklarını ve/veya anısını temsil etmek için kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir.

En bilineni Monica Helms tarafından tasarlanan transseksüel gurur bayrağıdır, ancak bir dizi topluluk kendi varyasyonlarını yaratmıştır

1. Transseksüel bayrağı 1999 yılında trans kadın Monica Helmes tarafından yaratılmıştır.

Trans onur bayrağı, Ağustos 1999’da açık bir transseksüel Amerikalı kadın olan Monica Helms tarafından tasarlanmıştır. İlk kez ertesi yıl Phoenix, Arizona’da düzenlenen bir LGBT onur kutlamasında sergilenmiştir.

2. Tasarımın her yönü özenle seçilmiştir. Tasarımın her yönü trans kimlikleri yansıtacak şekilde özenle seçilmiştir.

Helms transseksüel bayrağının anlamını şu şekilde açıklamaktadır:
” Üst ve alttaki şeritler geleneksel erkek bebek rengi olan açık mavi,  Yanındaki şeritler geleneksel kız bebek rengi olan pembe, dir.Ortadaki şerit ise beyaz, interseks, geçiş sürecinde olan veya kendini cinsiyetsiz ya da tanımsız olarak görenler içindir.Bu model öyle bir modeldir ki, hangi yöne yönlendirirseniz yönlendirin, her zaman doğrudur, bu da hayatlarımızda doğruluğu bulduğumuz anlamına gelir.

|

|

3. İlk bayrak şimdi Smithsonian’da yaşıyor.

Ağustos 2014’te Helms, orijinal transseksüel bayrağını Washington DC’deki Smithsonian Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi ne özel LGBT koleksiyonunun bir parçası olarak bağışladı.

Transseksüel Bayrağının Tarihi

4. Transseksüel bayraklarının birkaç alternatif tasarımı vardır.

Ottawa’lı tasarımcı Michelle Lindsay tarafından yaratılan bir alternatif transseksüel bayrağı tasarımı, iki şeritten oluşuyor: üst kısmı kadını temsil eden eflatun ve alt kısmı erkeği temsil eden mavi, beyaz bir transseksüel sembolüyle kaplı. İlk olarak 2010 Transgender Anma Günü (TDoR) için Ottawa bölgesinde kullanıldı ve o zamandan beri Ottawa-Gatineau bölgesindeki TDoR etkinliklerinde ve Peterborough Onur Yürüyüşü sırasında kullanıldı.

Bir başka tasarım daha var özellikle İsrail’de transseksüel ve genderqueer topluluğu tarafından kullanılıyor.Diğer tasarımların renklerinden farklı olarak, bu bayrak neon yeşili ve siyahla ortalanmış transseksüel sembolü içeriyor.

5. Trans cinsiyet için bir bayrak tasarımı varqueer.

Cinsiyetçi yazar ve savunucu Marilyn Roxie tarafından tasarlanan cinsiyetçi bayrak, androjenliği temsil etmek üzere kadın ve erkeklerle ilişkilendirilen geleneksel renkler olan mavi ve pembenin karışımı olan lavanta renginde bir şeride sahiptir.Lavanta aynı zamanda uzun zamandır LGBT topluluğu ile ilişkilendirilen bir renk olduğu için queer kimliği de temsil eder. Ortada, cinsel veya nötr kimliği temsil etmesi amaçlanan beyaz bir şerit bulunur. Son olarak, lavantanın zıttı olarak, üçüncü cinsiyet kimliklerini ve geleneksel cinsiyet spektrumunun dışında tanımlanan herkesi temsil etmek için kullanılan koyu chartreuse yeşili vardır.

|

Sharing :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

içindep class=”jp-relatedposts-post jp-relatedposts-post1″ data-post-id=”4872″ data-post-format=”false”>

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro