Genderqueer gurur bayrağı

The genderqueer pride flag – Anlamı : Tobin, bu bayrağın renklerinin ” androjenliği, agender ve non-binary kimlikleri ” temsil ettiğini söylüyor.

Hikayesi: Tobin,  genderqueer pride bayrağının 2011 yılında Marilyn Roxie tarafından yaratıldığını söylüyor.

Cinsiyet Queer 

2010 yılında Marilyn Roxie bayrak üzerinde çalışmaya başladı Genderqueer bayrağı üzerindeki çalışmalarına bir okul projesine yanıt olarak başladı ve son halini Haziran 2012 de kişisel blogunda yayınladı. toplumun ikili cinsiyet kavramına genellikle uymayarak. [4] Birçok genderqueer insan gibi Roxie de topluluklarının temsil eksikliğini erkenden fark etti ve bu bayrakla farkındalık yaratmaya karar verdi. 

|

|

her bir renk özenle seçilmiş ve anlamlarına büyük ağırlık verilmiştir.The Buzz  dergisine verdikleri bir röportajda Casey’e lavantayı ” garipliği ” ve toplum içindeki geçmişi nedeniyle dahil ettiklerini söylediler.Ayrıca, lavantanın genellikle ikili cinsiyet renkleri olan pembe ve maviyi karıştırmanın bir sonucu olduğundan ve aynı anda hem ikisi hem de hiçbiri olmadığınızı ima ettiğinden bahsettiler. 

Beyaz, aseksüel hissedenleri de kapsayacak şekilde tarafsızlığı ya da cinsiyetsizliği temsil etmektedir.

 Yeşil, topluluğun bir parçası olan diğer tüm insanları temsil etmek üzere lavantanın tam tersidir.Roxie, topluluktaki tüm insanları, a cinsiyeti, akışkan cinsiyeti, ikili olmayan cinsiyeti vb. dahil etmeye çalışmak istedi. Bu nedenle, bu göreve yaklaşmalarının bir yolu, bayrağın izleyiciye çekici gelmesi ve dağıtım için kopyalanmasının mümkün olduğunca kolay olması için birçok farklı versiyonunu oluşturmaktı.Bayrağı bloglarında yayınladıktan sonra, bayrak tasarımının kamu kullanımına açık olduğunu belirtiyorlar. bu nedenle, bayrak yaygın olarak bilinmesine ve kabul edilmesine rağmen, yaratıcısı değil. Roxie bayrağı topluluklarının sahip olması ve değer vermesi için yarattı, ancak toplumun cehaleti nedeniyle bazen bayrağın İngiliz süfrajet hareketine atıfta bulunduğunu varsayıyorlar.

The genderqueer pride flag

Roxie bayrağı, İngiliz süfrajet bayrağına benzerliği nedeniyle sıklıkla olumsuz tepkiler almaktadır.Roxie’nin bayrağı popülerlik kazandıkça ve iki bayrak arasındaki benzerliklerin farkına vardıkça, kendilerini açıklamak için bloglarında bir açıklama yayınladılar. Bununla birlikte, bayraklarının tasarımlarını değiştirmeyecek kadar kasıtlı ve topluluklarına yansıtılarak oluşturulduğunu düşünüyorlar.Bazı transfobik kişilerin bayrağı queer yemi olarak kullanacağını anlıyorlar, ancak dinleyicilerini bunu aramaları ve bildirmeleri konusunda uyarıyorlar. 

İnternette genderqueer kişiler hakkında çok az bilgi olmasına rağmen, Roxie bayrağı tüm genderqueer bireyler için bir temel olmaya ve topluma varlıklarını hatırlatmaya devam ediyor. Genderqueer bayrağı, birçok trans kimlikli insan için bir umut sembolü olmaya devam ediyor. bir gün transseksüellerin geniş çapta kabul göreceğine inanıyor.

Marilyn Roxie Hakkında 

Marilyn Roxie, androjenlik, erkek teslimiyeti, queer alt kültürü ve buluntu imge ile yaratıcı yazarlık arasındaki ilişkiyi araştıran deneysel bir video sanatçısı ve fotoğrafçıdır.Creative Commons netlabel’ı Vulpiano Records’un kurucusudur. [1] Roxie onlar/onlar zamirlerini kullanır ve kendini genderqueer olarak tanımlar. 

|

Share :

Beğendim :

I love loading…

|

içindep class=”jp-relatedposts-post jp-relatedposts-post1″ data-post-id=”2685″ data-post-format=”false”>

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro