Gerçek lezbiyen bayrağı nedir?

Gerçek lezbiyen bayrağı nedir?

Lezbiyen bayrağı


Lezbiyen bayrağı lezbiyen topluluğunun bir sembolüdür.Grafik tasarımcı Sean Campbell tarafından 1999 yılında yaratılmasından bu yana tasarımında çeşitli değişiklikler olmuştur.

Gerçek lezbiyen bayrağının ne olduğunu birlikte öğrenelim (ilk yaratılan)

Labrys lezbiyen gurur bayrağı nedir ve ne anlama gelir ?

Labrys Lezbiyen Gurur Bayrağı

Bu bayrak 1999 yılında Sean Campbell tarafından lezbiyen topluluğu için tasarlanmış ancak yaygın olarak benimsenmemiştir.Bunun bir nedeni bayrağın bir lezbiyen tarafından değil de bir gey tarafından tasarlanmış olması olabilir. 

Ayrıca okuyun: Lesbianism

Bazı transfobik kamplar labrisi kampanyalarının bir sembolü olarak sahiplenmeye çalışmışlardır, ancak bu onur bayrağının kökeni asla transfobiye dayanmamaktadır. 

Şu anda 5 renkli yatay şeride sahip olarak temsil edilmektedir.

Ayrıca okuyun: lezbiyen bayrağının önemi

Lezbiyen bayrağının her renginin önemli bir anlamı vardır (bu makalenin ilerleyen bölümlerinde tartışacağız).Her ne kadar ” resmi ” bir lezbiyen bayrağı olmasa da, aşağıda en yaygın kullanılan lezbiyen bayrağı tasarımlarından birini ve yıllar boyunca diğer birçok lezbiyen gurur bayrağı tasarımını göreceksiniz.

    |

  • Labrys Amazonlar tarafından kullanılan efsanevi bir silahtır ve 1970’lerden bu yana feministler tarafından bir güçlenme sembolü olarak benimsenmiştir 
  • Ters çevrilmiş siyah üçgen Nazilerin eşcinsel kadınları yakaladıkları ve ” asosyal oldukları için siyah üçgenlerle etiketledikleri zamanı hatırlatır.nbsp;” 
  • Mor arka plan Sappho’nun şiirleri nedeniyle lezbiyenlerle ilişkilendirilmiştir 
  • |

  • .h2 class=”has-text-align-center has-black-color has-text-color wp-block-heading”>Diğer lezbiyen bayrakları

    Gerçek lezbiyen bayrağı nedir?

    Lezbiyen bayrağı

    Drapeau Lesbienne 90×150

    BUY NOW|

    Lezbiyen Bayrağının Tarihçesi

    ./strong>

    Daha önce de belirtildiği gibi, lezbiyen onur bayrağı ilk olarak 1999 yılında Sean Campbell tarafından tanıtıldı ve ” The Labrys Design ” olarak adlandırıldı.Labrys, Zeus’un fırtınaları çağırmak için kullandığı çift baltadır. Bu çift balta, orijinal lezbiyen bayrağının siyah üçgeninin içinde açıkça görülebilir.

    2010 yılında tanıtılan Rujlu Lezbiyen Onur Bayrağı tasarımı, ” daha kadınsı bir cinsiyet ifadesine sahip gey kadınları ” temsil etmektedir, dolayısıyla tasarımın sol üst köşesindeki büyük ruj baskısı da buradan gelmektedir.

    Pembe yedi şeritli bayraktan (yani rujlu öpücük tasarımı olmayan rujlu lezbiyen gurur bayrağı) esinlenen turuncu-pembe lezbiyen gurur bayrağı, 2018 yılında Tumblr’da blog yazarı Emily Gwen tarafından tanıtıldı.

    Çift Venüs sembollü Gay Pride bayrağı, orijinal gökkuşağı bayrağının çok yaratıcı bir versiyonudur, ancak ek lezbiyen temsiline sahiptir. Bu makaledeki diğer lezbiyen bayrakları kadar yaygın olarak kullanılmasa da, zaman zaman hala kullanılmaktadır.

    Gördüğünüz gibi, 1999’dan beri lezbiyen bayrağının çok farklı tasarımları olmuştur. Orijinal Labrys Lesbian Pride bayrağı haleflerinden çok farklı bir estetiğe sahip olsa da, orijinalinin zamansız tasarımı bugün hala lezbiyen topluluğunun bir sembolü olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

    Artık gerçek lezbiyen bayrağını biliyorsunuz


    LGBTQIA+ MAĞAZASININ ÜRÜNLERİNİ KEŞFEDİN

    LGBT SHOP

    THE-LGBTQIA+ SHOP

    Bir LGBT bayrağına ihtiyacınız varsa bu taraftan

    drapeaux lgbt

    Discover |


    LGBT mücevherlerini keşfedin

    bijoux lgbt

    DISCOVER |


    Large selection of lgbt t-shirts

    |

    DISCOVER |

    tasse lgbt

    |

    |

     İyi bir filmin karşısında rahatlamak için LGBT kupasından daha iyi bir yol var mı – Dahası, bu kupalar dekorunuza harika bir katkı sağlar!

    |DISCOVER

    LGBT JEWELRY!

    Mücevher önemli bir seçimdir, küçük bir unsur kıyafetinize kusursuz bir stil için uyabilir veya göze çarpmayan bir renk sıçraması ekleyebilir! LGBT mağazasından temin edilebilecek takı örnekleri.

    LGBT YÜZÜK

    Sober LGBT ring

    COLLIER LGBT

    LGBT EARRINGS

    Boucles-doreilles-triangle-lgbt

    LGBT CLOTHING

    Kıyafetler kişisel tarzımızın önemli bir parçasıdır. Kendimizi ifade etmemize ve kim olduğumuz hakkında bir açıklama yapmamıza yardımcı olabilirler. Rahat hissetmek, iyi görünmek veya kişiliğimizi göstermek gibi birçok farklı nedenle kıyafet giyeriz. LGBTQIA+ mağazasında çok çeşitli LGBT kıyafetleri bulabilirsiniz.

    |

    Sharing :

    Beğendim :

    Seviyorum loading….

    |

  • Leave a Reply

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Değişikliğinizi seçin
    EUR Euro