LGBTQIA+ bayrak sembolleri.

LGBT Bayraklarının Sembolleri

LGBT Bayraklarının Sembolleri Bayraklar LGBT LGBTQIA+.  tarafından benimsenen bir dizi semboldür biyanlar, geyler, biseksüeller,transgender, queer, interseks, aseksüel vb. Kendini tanımlamanın unsurları olarak, bu topluluğun birliğini, gururunu ve ortak değerlerini göstermeyi amaçlamaktadır.

.


.

Rainbow-flag

Detaylı makale : Rainbow-flag.Gökkuşağı bayrağı.

Bayrağın kökeni, hippi hareketine özgü sembollerden ve siyah haklarını savunan gruplar tarafından kullanılan beş renkli bayraktan esinlenen San Francisco’lu sanatçı Gilbert Baker a dayanıyor. Gökkuşağı bayrağını, bir kimlik sembolü isteyen LGBT topluluğunun ihtiyaçlarını karşılamak için tasarladı.

Başlangıçta, bayraklar sekiz farklı renk  içeriyordu: pembe, r kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, turkuaz, çivit ve menekşe.

Bu sekiz renkli bayraklar ilk kez 1978 yılında San Francisco Gey ve Lezbiyen Özgürlük Günü Geçit Töreni için kullanıldı. Ertesi yıl, 1979’daki geçit töreni için Baker bir San Francisco şirketinden gökkuşağı bayraklarını seri olarak üretmesini istedi. Ancak bazı renklerin mevcut olmaması nedeniyle sıcak pembe ve turkuaz elendi ve çivit mavisinin yerini kraliyet mavisi aldı.

Gökkuşağı bayrağı o zamandan beri toplumun farklı yönlerini simgeleyen altı renge sahip oldu  yaşam için kırmızı, rahatlık için turuncu, güneş ışığı için sarı, doğa için yeşil, sanat için mavi ve maneviyat için mor. Gökkuşağı bayrağı kısa sürede LGBTQIA+ gururunun ve çeşitliliğinin5 tanınmış sembolü haline gelmiştir.

” gurur bayrağı ” olarak da bilinir.


lgbt flags

.

<|Mağazada mevcut|


Biseksüel bayrağı

Detaylı ürün : Biseksüel Gurur Bayrağı.1998 yılında Michael Page tarafından yaratılan biseksüel gurur bayrağı.

Biseksüellerin LGBT topluluğu içindeki görünürlüğünü artırmak ve biseksüel topluluğu bir araya getirecek bir sembol yaratmak amacıyla Michael Page, gökkuşağı bayrağını model alarak 1998 yılında biseksüel gurur bayrağını yarattı.

Magenta aynı cinsiyete yönelik çekimi temsil eder. Kraliyet mavisi karşı cinse olan çekimi temsil eder. Lavanta rengi ise bu ikisinin birleşimini temsil eder6. Bi bayrağının arkasındaki ana fikir, bi rengin (lavanta) homo ve hetero renklerin (eflatun ve kraliyet mavisi) içinde, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi, zorlukla algılanabilir olmasıdır. Bu da biseksüellerin eşcinsel ve heteroseksüel topluluklardaki görünmezliğini göstermektedir.


Lezbiyen Bayrakları

Farklı lezbiyen bayrakları vardır : gökkuşağı gurur bayrağı lezbiyen. Bu, birbirine kenetlenmiş iki Venüs sembolünden (kadın seks sembolü olarak da bilinir) oluşur ve eşcinsel gurur gökkuşağı bayrağının çubuklarına karşı yerleştirilir. ” lezbiyenler ve feministler ” olarak bilinen ve 1999 yılında oluşturulan lezbiyen gurur bayrağı, mor bir arka planın ortasında ters siyah üçgen  (Nazilerin lezbiyenleri damgaladığı sembol) ve labrys sembollerinden oluşur. Lezbiyen gurur bayrağı ruj 2010 yılında yaratıldı ve cinsiyet ifadesinin kadınsı olduğu söylenen lezbiyenleri (görünüm, davranış, kıyafet, makyaj, vb.) temsil etmeyi amaçlıyor.

2018 yılında, butchs ve lezbiyen transgender için daha kapsayıcı hale getirmek amacıyla yeni bir lezbiyen gurur bayrağı oluşturuldu. Bayrak o zamandan beri yukarıdan aşağıya doğru transgresif kadınlık, topluluk, cinsiyet uyumsuzluğu, özgürlük ve aşkı simgeleyen beş renge sahip.

.

|Mağazada mevcut|


Panseksüel bayrağı

The pansexuality pride flag created around 2010.

The pansexuality flag was created in 2010 on the Instagram network. Üç renkten oluşan bayrakta pembe, kadınlara ve kadınlığa duyulan ilgiyi, sarı agender kişilere, trans, non-binary ve genderqueers‘a duyulan ilgiyi, mavi ise erkeklere veya erkekliğe duyulan ilgiyi simgeliyor.

.

|Mağazada mevcut|


Flag ace/asexual

The asexual pride flag.

The aseksüel Aseksüel Görünürlük ve Eğitim Ağı (Asexual Visibility and Education Network – AVEN)9.

Siyah aseksüelliği, gri demiseksüelliği ve gri-seksüelliği, beyaz alloseksüel (aseksüel olmayan) partnerleri ve allies of asexual people, purple represents the asexual community9.

drapeau saexuel

.

|Mağazada mevcut|


İnterseks bayrağı

The intersex pride flag, created in 2013.

The intersex Uluslararası İnterseks Örgütü – Avustralya tarafından Haziran 2013’te cinsiyetlendirilmiş renkler pembe ve mavi olmadan bir bayrak oluşturmak için oluşturuldu. Sarı arka plan ve mor dairenin renkleri sanatçılar tarafından tanımlanmıştır] kim tarafından ” hermafrodit ” yani androjen bir cinsiyet kimliği gibi ikili kodlardan ödünç almak zorunda olmayan, ancak bireyselliklerinde bağımsız ve geçerli olan, genellikle birkaç fiziksel özelliğin yokluğunu gösteren interseks bireyler imgesinde yaratılmıştır.nbsp;” tipik ” erkek ya da kadın cinsiyetleri ya da tam tersine fiziksel özelliklerin yeni bir kombinasyonu.

Mor, mavi ve pembenin bir karışımıdır, üçüncü ana renk olan sarı ise ikincisini içermez.

Intersex flag

Transseksüel bayrağı

Detaylı yazı : Transseksüel bayrakları. Trans gurur bayrağı 1999 yılında Monica Helms tarafından yaratılmıştır.

Bu bayrak ilk olarak 2000 yılında Phoenix, Arizona onur yürüyüşü sırasında gösterilmiştir. Trans Anma Günü’nü kutlamak için 19 Kasım 2012’de San Francisco şehrinde bağlandı ve halka gösterildi. Açık mavi şeritler erkeklerin, pembe şeritler ise kızların geleneksel rengiyle ilişkilidir. Beyaz ise interseks bireyleri ya da nötr veya tanımlanmamış cinsiyete sahip kişileri temsil etmektedir. Bayrak, hangi şekilde gösterilirse gösterilsin her zaman okunaklı olacak ve trans bireylerin geçerliliğini, haklılığını ve meşruiyetini sembolize edecek şekilde oluşturulmuştur.

.

|Mağazada mevcut|


Flag genderqueer

Gurur bayrağı genderqueer.

Ayrıca genderqueer olarak da bilinen bu cinsiyet kimliği, daha çok bir şemsiye terim olarak kabul edilir ve cinsiyet ikiliğinin olmadığı, yani ikili bir cinsiyetle, yani  erkek veya kadınla özdeşleşmeme tanımı altındaki her türlü kimliği kapsar. Renklerin ikili olmayan kimlikleri temsil etmesi amaçlanmıştır; lavanta moru (mavi ve pembenin bir karışımıdır) tamamen veya kısmen hem erkek hem de kadın olarak tanımlayan bireyleri, beyaz agender kişileri ve yeşil ise cinsiyeti ” diğer ” olan kişileri temsil etmektedir.

.

|Mağazada mevcut|


Flag genderfluid

Gurur bayrağı genderfluid, JJ Pole tarafından oluşturulmuştur.

Fransızcada fluide dans le genre, zaman içinde çeşitli kimlikler arasında değişen bir cinsiyeti belirtir. Bir kişinin bir cinsiyetle özdeşleşme yoğunluğu değiştiğinde, kimlik aynı zamanda genderflux, cinsiyet dalgalanması olarak da tanımlanabilir. Bayrak, yukarıdan aşağıya kadın cinsiyetini simgeleyen pembe bir şerit, nötr cinsiyeti simgeleyen beyaz bir şerit, cinsiyet ikiliğinin olmadığını simgeleyen mor bir şerit, agender kimliğini simgeleyen siyah bir şerit ve erkek cinsiyetini simgeleyen mavi bir şeritten oluşmaktadır.

.

|Mağazada mevcut|


Poligender flag

Poligender insanlar kendilerini bigenres, trigenres vb. olarak da tanımlayabilirler.,

drapeau polygenre

Demigender bayrakları

Demigender insanlar kısmen eril, dişil veya diğer cinsiyetlerden biriyle özdeşleşirler, ancak tamamen değil.

Demiboy gurur bayrağı.

İngilizcede demiboy, kısmen kendini erkekle özdeşleştiren. Demiboy bayrağı, dışa doğru koyu gri şeritlerden, içe doğru daha açık şeritlerden, daha sonra açık mavi şeritlerden ve bu kimlikte cinsiyet tarafsızlığını simgeleyen ancak aynı zamanda kısmen erkek cinsiyetine ait olan merkezi beyaz bir şeritten oluşur.

Ayrıca okuyun:LGBT bayrağı neden gökkuşağıdır?

İngilizcede demigirl, kısmen bir kadınla özdeşleşir. Demigirl bayrağı, dışa doğru koyu gri şeritlerden, içe doğru daha açık şeritlerden, ardından açık pembe şeritlerden ve bu kimlikte cinsiyet tarafsızlığını ve aynı zamanda kadın cinsiyetinin kısmi üyeliğini simgeleyen merkezi beyaz bir şeritten oluşur.

flag demigenre

Flag agenre

Pride flag agenre.

Bazı cinsiyet nötrleri tarafından adlandırılır, belirli bir cinsiyete üye olmamayı veya herhangi bir şekilde tanımlamayı reddetmeyi ifade eder. Siyah dış şeritlerle tanımlanır, daha sonra içeriye doğru gri şeritler cinsiyetsizliği sembolize eder, daha sonra açık yeşil bir merkezi şeridi çevreleyen iki beyaz şerit, sırasıyla cinsiyet tarafsızlığını ve ” diğer ” bir cinsiyete ait olma hissini ifade eder.

drapeau agenre

.

|Mağazada mevcut|


LGBT LGBTQIA+ Bayraklarının sembolleri.

Alt kültürlerin bayrak sembolleri LGBT LGBTQIA+

.

Ayı bayrağı

Detaylı yazı : Ayı bayrağı.Ayı bayrağı.

Ayı bayrağı 1992 yılında topluma belirli bir amblem vermek için ortaya çıktı. Yedi renkli şeritten oluşuyor : kahverengi, açık kahverengi, sarışın, bej, beyaz, gri, siyah. Bazıları için her bir şerit insan teninin bir tonunu ve saçın doğal bir tonunu temsil etmekte olup, amaç sembolik olarak tüm insan ırkını temsil etmektir. Diğerleri içinse renkler bitki yiyen ayıların renklerini temsil ediyor. Sol üst köşede stilize edilmiş siyah bir ayı pençesi (versiyona bağlı olarak pençeli ya da pençesiz) resmi tamamlamaktadır. Bazıları bu ayı pençesinin 2005 yılında Papa 16. Benedict’in seçilmesi sırasında militan bir Katolik LGBT lideri tarafından tanıtıldığını söylemektedir. Gerçekten de ayı, Benedict XVI10‘in armasında bulunan sembollerden biridir. Bu bayrak toplum içinde kıllı bir partnere sahip olmayı tercih eden kişileri belirtmek için kullanılmaktadır

.

|Mağazada mevcut|


Leather-flag

Deri Bayrağı:

1989 yılında Tony DeBlase tarafından tasarlanan Deri bayrağı, eşcinsel ya da başka türlü olsun, Deri ve BDSM topluluğunu sembolize eder. Ortadaki şerit beyaz olmak üzere, dönüşümlü olarak mavi ve siyah renkli dokuz yatay şeritten oluşur. Sol üst köşede kırmızı bir kalp amblemi süsler.

Yazar, renklerin seçimi ve düzenlenmesi konusunda herhangi bir anlam vermeyi her zaman reddetmiştir. Anlamları konusunda herkesin kendi temsilini oluşturmasını tercih etmektedir.

.

|Mağazada mevcut|


Flag twink

Bayrak twink.

Bayrak twink (en) pussies, oldukça efemine eşcinsel erkekler, genellikle oldukça akıcı anlamına gelir.

drapeau twink

.

Diğer LGBT sembolleri

|

.

Double Crescent

Biseksüel ” çift hilal “.

Biseksüel ” çift hilal ” karşılıklı ve bir noktada teğet iki ayı temsil eder. Çoğunlukla Almanya’da kullanılan bu sembol, 1998 yılında Vivian Wagner tarafından bir ekibin yardımıyla, Nazi rejimi altında eşcinsellerin sınır dışı edilmesiyle bağlantısı nedeniyle çok az takdir edilen pembe üçgene alternatif bir sembol sunmak amacıyla tasarlanmıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro