‘Dışarı çıkmak’ nedir?

‘Çıkmak’ nedir?

lgbt blogumuzu keşfedin, lgbt fransa blog, lgbtq blog, lgbt haberleri, lgbt dergisi, lgbt fransa blog, lgbt web sitesi haberleri, lgbtqi+. blog info lgbt, basın lgbt fransa info lgbt, makale lgbtq, wiki lgbtq

‘Açılmak’ nedir?İnsanlara cinsel yöneliminizi veya cinsiyet kimliğinizi söylemek genellikle “açılmak” olarak adlandırılır.lesbians, gay bi, trans, queer, sorgulayan ve as (LGBTQ+) genellikle hayatları boyunca birkaç kez açılmak zorunda kalırlar. Bu aynı zamanda size özgü bir şeydir – insanlar açıldıklarında farklı zorluklarla karşılaşırlar. 

Dışarı çıkmanın ” doğru ” bir yolu yoktur.Bazı insanlar herkese bir kerede söylemeyi tercih eder, örneğin sosyal ağlarda yayınlayarak. Diğerleri daha yavaş hareket eder, haberleri her seferinde bir kişi veya grupla paylaşır.Cinsel yöneliminiz ve cinsiyet kimliğiniz hakkında yalnızca belirli gruplarla açıkça konuşurken kendinizi rahat hissedebilir veya her bağlamda “dışlanmak” istemediğinize karar verebilirsiniz. Açılmak aynı zamanda LGBTQ+ yolculuğunuzun sadece bir parçasıdır ve birçok insan için önemli olsa da, kim olduğunuzu veya kendinizi nasıl sevdiğinizi ve kabul ettiğinizi tanımlamaz.

Açılmak zor olabilir ve cesaret gerektirir. Bazı insanlar haberi hemen memnuniyetle karşılayacaktır.Diğerleri daha az olumlu bir tepki verebilir veya alışması daha uzun sürebilir. İnsanlara nasıl söylemek istediğinizi ve hayatınızdaki farklı insanlarla konuşmanın nasıl gidebileceğini düşünmek önemlidir. Açılmak zor olsa da, aynı zamanda inanılmaz derecede özgürleştirici olabilir.Birçok insan bunu kendileri olarak otantik bir şekilde yaşamanın ilk adımı olarak görür.

Neden dışarı çıkmalı?

İster cinsel yöneliminiz veya cinsiyet kimliğinizle yüzleşmiş olun, ister hala bu konu hakkında düşünüyor olun, bununla tek başınıza başa çıkmak zor olabilir.Yardım almak ya da sadece içinizi dökmek için bu konuyu biriyle konuşmanız gereken bir noktaya gelebilirsiniz. Kim olduğunuzu başkalarından saklamak genellikle yalan söylemek ve rol yapmak anlamına gelir ve bu bir süre sonra yorucu hale gelir. Odağınızı ve enerjinizi hayatınızdaki diğer önemli şeylerden uzaklaştırabilir.

Ayrıca, bu deneyimin heyecan verici ve özgürleştirici olacağını düşündüğünüz için de açılmak isteyebilirsiniz. İnsanları partnerinizle tanıştırmak, yeni bir ilişki aramak veya sadece LGBTQ+ topluluğuyla ve sizinle aynı cinsel yönelime veya cinsiyet kimliğine sahip diğer kişilerle bağlantı kurmak isteyebilirsiniz.

Bu baskı ister kendinizden ister başkalarından gelsin, açılmak için baskı hissetmeyin. Acele etmeyin ve hislerinize güvenin – ne zaman rahat ve ilerlemeye hazır olduğunuzu yalnızca siz bileceksiniz. Açılmamaya karar verirseniz, bu da sorun değil – cinselliğiniz veya cinsiyet kimliğiniz hala tamamen geçerlidir.

Açılmaya hazırsanız, bunu yapmak için doğru veya yanlış bir zaman olmadığını bilin. Belirli bir neden bulmanıza da gerek yok – açılmak istiyorsanız, bu yeterli bir nedendir!

Dışarı çıkmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum – bana yardım edebilir misiniz?

Açılmak çok kişisel bir süreçtir, ancak sevdiklerinizle veya iş arkadaşlarınızla bu konuşmayı yaparken başlamanıza yardımcı olabilecek yararlı ifadelerin bir listesini derledik.

” Son zamanlarda cinselliğim hakkında çok düşündüm ve eşcinsel olduğumu fark ettim. Beni hala sevdiğini ve kabul ettiğini söyleyebilirsen çok anlamlı olur.

” Benim için önemlisiniz, bu yüzden sizinle panseksüel olduğumu paylaşmak istiyorum. Bu, cinsiyetleri ne olursa olsun insanlara ilgi duyduğum anlamına geliyor.

‘Lütfen cinsiyet kimliğim hakkında konuşabilir miyiz? Sanırım trans ve bu yolculukta desteğinizi gerçekten takdir ediyorum.

‘ Diğer insanlara karşı çekim hissetmediğimi fark ettim.Bir as olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Arkadaşlarım ne diyecek?

Şaşırabilirler, bir sürü soruları olabilir, ne diyeceklerini bilemeyebilirler, hatta çoktan tahmin etmiş olabilirler.Güvendiğiniz ve sizi destekleyeceğini düşündüğünüz bir arkadaşınızı seçerek başlamak iyi bir fikirdir.

” nasıl biliyorsun ?” gibi sorulara nasıl cevap vereceğinizi düşünün.”  veya ‘seni nasıl destekleyebilirim?” gibi sorulara nasıl cevap vereceğinizi düşünün. Ayrıca, bunu yüz yüze mi (herkese açık veya özel olarak), telefonda mı, yoksa bir mektup veya mesaj yoluyla mı söylemek istediğinize de karar verebilirsiniz.

Eğer bir arkadaşınız kötü tepki verirse, söylediklerinizi sindirmek için biraz zamana ihtiyacı olabileceğini unutmayın.İnsanların ne söyleyeceğini veya ne yapacağını tahmin edemeseniz de, güvendiğiniz yakın bir arkadaşınıza söylediğinizde, muhtemelen bu kadar kişisel bir şeyi onlarla paylaşabildiğiniz için kendilerini ayrıcalıklı hissedeceklerdir.

Aileme nasıl söyleyebilirim?

Birçok insan eşcinsel olduğunu açıkladığında ailesinin vereceği tepki konusunda endişelenir. Eşcinselliğini açıklamanın onlar için biraz sürpriz olabileceğini kabul etmekte fayda var – siz muhtemelen kimliğinize alışmak için bolca zaman geçirmiş olsanız da, aileniz bu haberi ilk kez duyuyor olacak.

Onlara bu konu hakkında düzgün bir şekilde konuşabileceğiniz bir zamanda söylemeye çalışın. Tartışırken veya kızgınken açılmak iyi bir fikir değildir. Bazı insanlar ailelerine yüz yüze söylerken, diğerleri bir mektup yazmayı veya e-posta göndermeyi tercih eder. Aileniz ilk başta şok olabilir, endişelenebilir veya kabullenmekte zorlanabilir. Tepkilerinden dolayı üzgünseniz, haberi işlemek için daha fazla zamanları olana kadar konuşmayı bitirebilirsiniz. İlk tepkilerinin sonsuza kadar nasıl hissedecekleri anlamına gelmediğini unutmayın.

İş yerinde açılmak

LGBTQ+ bireyler, kendimiz olabildiğimizde ve kim olduğumuz için değerli hissettiğimizde iş yerinde daha iyi performans gösterirler.Bu, iş yerinde açık ve dürüst olmanıza yardımcı olmanın işvereninizin çıkarına olduğu anlamına gelir.Bazı işverenler, destek almak ve diğer LGBTQ+ kişilerle tanışmak için katılabileceğiniz personel ağlarına sahiptir. İşyerinizde bir ağ yoksa, haberinizi güvendiğiniz bir iş arkadaşınızla veya yöneticinizle paylaşın. Ya da kendinizi cesur hissediyorsanız, kendiniz bir ağ oluşturun. Muhtemelen iş yerindeki tek LGBTQ+ kişi siz değilsiniz.

İşvereninizin Stonewall Diversity Champion . LGBTQ+ çalışanların deneyimlerini iyileştirmek için Birleşik Krallık genelinde ve küresel olarak işyerleriyle birlikte çalışıyoruz.

Eğer iş yerinde LGBTQ+ olduğunuzu açıkladıktan sonra olumsuz bir tepkiyle karşılaşırsanız, yanınızda yasal korumalar vardır. 2010 Eşitlik Yasası, istihdam ve mesleki eğitimde cinsel yönelim ve cinsiyet değiştirme (cinsiyet kimliği) temelinde ayrımcılık ve tacizi yasaklamaktadır.Bu, doğrudan ve dolaylı ayrımcılığı, tacizi ve mağduriyeti içerir ve işe alımdan işten çıkarılmaya kadar istihdam ilişkisi boyunca korunursunuz.

|

|

Bi olarak açılmak için özel destek

Bi olarak veya bi şemsiyesinin bir parçası olan pan veya queer olarak açılmak, lezbiyen veya gey olarak açılmaktan farklı olabilir ve kendine özgü engelleri vardır.İnsanlar biseksüel olmanın bir ” evre ” olduğunu veya ” gerçekten ” lezbiyen veya gey olduğunuzu, ancak bunu kabul etmediğinizi söyleyebilir.

Bu, kimliğinizin diğerleri kadar “geçerli” olmadığı izlenimini verebilir – ancak elbette bu doğru değildir. Bi olmak başlı başına geçerli bir kimliktir.

Daha sonra kendinizi lezbiyen veya gey olarak tanımlasanız bile, bu doğru zaman geldiğinde vereceğiniz bir karardır. Hayatınızın herhangi bir noktasında cinsel yöneliminizin ne olduğunu başka hiç kimse belirleyemez.

Accompagnement spécifique au coming out as

As olarak veya demiseksüel veya greyseksüel gibi as şemsiyesinin bir parçası olan bir kimlik olarak ortaya çıkmak, gey, lezbiyen ve biseksüel olarak ortaya çıkmanın önünde, damgalanma ve yaygın Size bunun “normal” olmadığını veya bir akıl hastalığından muzdarip olduğunuzu söyleyen insanlarla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz – bununla yaşamak zor olabilir, ancak deneyiminizin sizin için kişisel olduğunu ve tamamen geçerli olduğunu unutmayın.

Accompanying-specificically-to-coming-out-trans

Trans olarak veya trans kimliği şemsiyesinin bir parçası olarak açılmak trans, non-binary veya genderqueer olarak açılmak, lezbiyen, gay veya bi olarak açılmaktan farklıdır.Öncelikle, insanlardan sizinle konuşurken farklı bir isim veya zamir kullanmalarını isteyebilirsiniz. Tıbbi bir geçiş yapmak isteyip istemediğiniz, hormonlar ve ameliyat hakkında sorular sorulabilir.

Tüm bu konuşmalarda olduğu gibi, insanlara bu konuda çok düşündüğünüz konusunda güvence vermek iyi bir fikirdir. Onlara haberlerinizi sindirmeleri için zaman tanıyın ve size en iyi nasıl yardımcı olabileceklerini söyleyin – okumaları gereken kitaplar, dinlemeleri gereken podcast’ler veya izlemeleri gereken filmler var mı  Makalemiz Translar hakkındaki gerçekler trans olmanın ne anlama geldiğinden emin değillerse başlamak için iyi bir yer olabilir.

Dönüşümünüz ve bunun neleri içerebileceği hakkında sorulan her soruya cevap vermemenizde bir sakınca yoktur. Ancak hangi sorulara cevap vermekten mutlu olacağınızı (bu kiminle konuştuğunuza bağlı olarak değişebilir) ve hangi ayrıntı düzeyine girmek istediğinizi düşünmek isteyebilirsiniz.

|

Paylaşım :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro