Panseksüel bayrağının önemi

panseksüel bayrağının anlamı: Renk bandı yaklaşımını sürdüren panseksüel gurur bayrağı 2010 yılından beri kullanılmaktadır. Panseksüel topluluğunun görünürlüğünü ve tanınırlığını artırmanın yanı sıra, gurur bayrağı biseksüellikten ayırt edilmesine de yardımcı olur.

panseksüel bayrağının anlamı:

Bu, bayraktaki renklerin kullanımında görülebilir.Mavi ve pembe şeritlerin arasına sıkıştırılmış mor bir şerit yerine, panseksüel gurur bayrağı parlak bir sarıyı tercih eder. Bu durumda renk seçimi, panseksüellerin androjen, agender, bigender ve genderfluid insanlar da dahil olmak üzere farklı cinsiyet ve cinselliklerden insanlarla romantik cazibe ve ilişkilere sahip olduklarını sembolize eder.

Sarı daha belirsiz bir renk olarak okunabilir, bu da onu ikili olmayan cazibeleri temsil etmek için mükemmel kılar. Pembe bant kadın spektrumunda tanımlananları temsil ederken, mavi erkek spektrumunu temsil eder

pansexual flag meaning
panseksüel bayrağı anlamı

|

The pansexuality herhangi bir cinsiyetten veya toplumsal cinsiyetten bir bireye duygusal veya cinsel olarak ilgi duyabilen bireyleri karakterize eden bir cinsel yönelim dir.

Panseksüellik, bu yönelimlerin rıza ile nasıl tanımlanacağına dair farklı görüşler nedeniyle bazen biseksüellikle karıştırılmaktadır. Genel kamuoyu tarafından hala büyük ölçüde bilinmeyen panseksüellik, çoğunlukla “biseksüel bulutsusuna” dahil edilir. Sonuç olarak, panseksüeller çoğunlukla biseksüellerle birlikte LGBTQIA+ kısaltmasının B harfi altında gruplandırılır ve bugüne kadar kendilerini (hem kamusal hem de özel alanda) başlangıçta biseksüel duruma adanmış dernekler tarafından temsil edilmeye devam ederler. Daha nadir olarak, ilgili kişilerin diğer yönelimlerle birlikte Queer (veya alterseksüeller) terimlerine dahil edildiği özel bir mektup onlara adanmıştır.

Panseksüel- 90×150 cm halkalı bayrak

drapeau pansexuel signification

HEMEN SATIN AL|

Diğer tüm lgbt bayrakları lgbt mağazasından .


Panseksüel nedir?  Bilmeniz gereken 4 hızlı gerçek

Elle UK ye verdiği röportajda pop ikonu Miley Cyrus kendisini ” panseksüel ” olarak tanımlıyor ve şimdi bu az bilinen kelime çılgınlar gibi trend oluyor.Biz de ” Panseksüel nedir?” sorusunu yanıtlamak için buradayız. “

İşte bilmeniz gerekenler :


1. Panseksüeller, diğer adıyla omniseksüeller. Panseksüeller, diğer adıyla omniseksüeller, herhangi bir cinsiyet veya cinsel kimlikten insanlara karşı sevgi veya çekim hissederler

Bir panseksüel omniseksüel olarak da tanımlanabilir ve kelime herhangi bir cinsiyetten veya cinsiyet kimliğinden kişilere cinsel çekim, romantik aşk veya duygusal çekim hisseden kişi anlamına gelir.Panseksüel bir kişi, bir başkasına karşı cinsel veya duygusal çekim söz konusu olduğunda cinsiyetin ve cinsiyetin önemsiz veya ilgisiz olduğuna inanır.

2. Panseksüellik biseksüellikle aynı şey değildir

Biseksüellik ” birden fazla cinsiyete veya aynı ve farklı cinsiyetlere ” karşı cinsel veya romantik bir çekimdir. – Panseksüellik ise herhangi bir cinsiyetten veya toplumsal cinsiyetten bir kişiye duyulan çekimdir. Panseksüeller the cisgender insanlar, transgender insanlar, intersex  insanlar, androgynous insanlar ve diğer herkes.

Biseksüellik ve panseksüellik hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayın buraya  tıklayınız, çünkü terimler geniş bir şekilde yorumlanabilir.

3. Kendi renklerine sahip bir panseksüel bayrağı var

Panseksüel gurur bayrağı, panseksüel topluluğunun görünürlüğünü ve tanınırlığını artırmak için oluşturulmuştur. Pembe, sarı ve mavi olmak üzere üç renkli yatay çubuğa sahiptir.Mavi kısım erkek spektrumunda (biyolojik cinsiyetten bağımsız olarak) kendini tanımlayanları, pembe kısım kadın spektrumunda (biyolojik cinsiyetten bağımsız olarak) kendini tanımlayanları, sarı kısım ise androjen, agender , bigender , genderfluid , transgender ve interseks gibi ikili olmayan çekiciliği temsil eder.

4. Bu terim, Sigmund Freud’a aittir. Terim Sigmund Freud’a atfedilir, ancak orijinal olarak farklı bir anlamı vardı

Ön ek panomni kelimesinden gelmektedir. Panseksüel, geçmişi 1917’ye kadar uzanan panseksüalizm kelimesinden gelmektedir. O zamanlar panseksüalizm, cinsel içgüdünün tüm insan faaliyetlerindeki yaygın etkisini tanımlayan bir kavramdı. Genellikle Sigmund Freud’a atfedilen terim, başlangıçta ” cinsel duygularla tüm davranış ve deneyimin yaygınlığı ” anlamına geliyordu.


|

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro