Transseksüellik – Nedir?

Transseksüellik – Nedir ve neden farkında olmamız gerekir ?

Transseksüellik, bir kişinin kendini karşı cinse ait olarak tanımladığı bir durumdur. Bu terim genellikle fiziksel görünümlerini cinsiyet kimlikleriyle uyumlu hale getirmek için ameliyat olan ve hormon tedavisi gören kişiler için kullanılır, ancak tüm transseksüeller bu prosedürlerden geçmez.

Transseksüel bir kişi heteroseksüel, homoseksüel, biseksüel veya aseksüel olabilir. Transseksüeller genellikle psikiyatristler veya psikologlar tarafından teşhis edilir ve ardından tıbbi tavsiye ve/veya tedavi alırlar.

Nedir  ? Tansseksüellik, trans , transgender ve transeksüel

Giriş : Transseksüelliğin tarihi

1800’lü yılların sonlarında seksologlar cinsiyetlerini değiştirmek isteyen kişileri ifade etmek için “transseksüellik” terimini kullanmaya başladılar.

Transseksüellik, 1800’lerin sonlarında Magnus Hirschfeld adlı Alman-Amerikalı bir psikiyatrist tarafından ortaya atılan bir terimdir

Transgenre
Transgender

Farklı transseksüellik türleri hakkında kısa bir anlayış

Transseksüellik, doğumda atanan cinsiyetleri ile cinsiyet kimlikleri arasında bir uyumsuzluk yaşayan insanları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Üç farklı transseksüellik türü vardır:

1) Kadından erkeğe transseksüeller : Kendilerini erkek olarak hissettikleri veya toplum onlardan erkek olmalarını beklediği için sıkıntı yaşayan kadınlar. Hormon alabilir ve fiziksel görünümlerini değiştirmek ve spektrumun erkek tarafına yaklaştırmak için ameliyat olabilirler.

2) Erkekten kadına transseksüeller: kadın olduklarını hisseden veya toplumun onlardan kadın olmalarını beklediği erkekler. Fiziksel görünümlerini değiştirmek ve spektrumun kadın tarafına yaklaştırmak için hormon alabilir ve ameliyat olabilirler.

3) İkili olmayan cinsiyet kimliği : cinsiyeti eşleşmeyen kişiler

Transseksüellik – Nedir  ?

Neden farkında olmalıyız?

Farkındalık, bir sorunu anlamak ve çözmek için ilk adımdır.

” Eğer dikkat etmiyorsanız, farkında değilsinizdir. “

-Paulo Coelho, Simyacı

Yapay zekanın hayatımızı nasıl etkilediğinin farkında olmamız, gerekli değişiklikleri yapabilmemiz için önemlidir. Farkındalık, değişime yönelik ilk adımdır ve bundan sonra ne yapmamız gerektiğini anlamamıza yardımcı olabilir.

  nedir? Tansseksüellik, trans , transseksüel ve transseksüel

|

Share :

Beğendim :

I love loading…

|

< içindep class="jp-relatedposts-post jp-relatedposts-post1" data-post-id="2956" data-post-format="false">

içinde

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
TRY Türk lirası
EUR Euro