Biseksüel bayrağı

drapeau bi signification
iki anlamlı bayrak

|

Diğer tüm lgbt bayraklarını lgbt shop‘tan keşfedin.

Bi anlam bayrağı:

Bayrağın üst kısmındaki eflatun (pembe) şerit, aynı cinsiyete ve/veya cinse yönelik cinsel çekimi temsil eder. Bayrağın alt kısmındaki koyu mavi şerit ise karşı cinse ve/veya cinsiyete yönelik cinsel çekimi temsil eder.


Bi bayrağı nedir?

The bisexual 

The biseksüel bayrağı – Bi Bayrağı veya biseksüel bayrağı, Gökkuşağı Bayrağı’ndan esinlenen bir görünürlük sembolüdür ve Trans Flag – yirmi yıl önce 1998’de Michael Page tarafından mevcut bi üçgen sembollerinin renklerini alıp onları dikdörtgen haline getirerek hayal edilmiştir. Hey hop – bayrak !

Page tasarımı şu anda feshedilmiş olan Bi Cafe web sitesinde yayınladı ve oradan dünyaya yayıldı – tüm zamanların en başarılı bi sembolüdür.

Biscuit : A brief history of the Bi flag

Bir görünürlük sembolü olarak bayrak rakipsizdir çünkü çok basittir – şekilsiz üç renk, tıpkı çizgiler gibi. Gökkuşağı ve Trans bayrakları gibi doğru renkteki üç nesne ile çağrıştırılabilir.

bi-meaning flag

Bu, kimliklerimizi birbirimize işaret etmek ve biseksüel insanların topluluklarımızı bulmalarını sağlamak için son derece önemlidir.

Page’in orijinal Bi Flag sitesi çoktan yok olduğu için, burada kullanabileceğiniz farklı çözünürlük ve şekillerde bayrağın bazı görüntüleri ve varyasyonları bulunmaktadır.

Tam renkleri kullanmak zorunda değilsiniz – ve bunları bulmak zor olabilir, ancak pembe, mor ve mavi üç şerit işe yarayacaktır. Tarihsel renkler için Wikipedia’daki biseksüel gurur bayrağına bakın . Mor şeridin daha dar olduğunu unutmayın!

Bu renkler Biseksüel Bayrağı için en yaygın kullanılan renklerdir – Biseksüel Bayrağı


BOOM!İşte burada. Tüm ihtişamıyla biseksüel gurur bayrağı. İşte hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar.

1. Evet, bizim kendi bayrağımız var. 

Kim bilebilirdi ki?

2. Michael Page biseksüel bayrağını tasarladı.

Bi+ kişilerin çoğunluğunun gökkuşağı bayrağına Pride daha az bağlı hissettiğini fark etti ve tüm Bi+ kişilerin etrafında toplanabileceği semboller içeren bir bayrak yaratmak istedi. 

3. Renk şeması başka bir biseksüel gurur sembolünden ödünç alınmıştır. 

Page, biseksüelliğin ve gururun sembolü olarak üst üste binen iki üçgen kullanmıştır. 

Sanat tarihçisine göre bu bilezikler Liz Nania tarafından 1987 Washington Yürüyüşü için ilk ulusal biseksüel birliğin örgütlenmesine yardımcı olurken tasarlandı.nbsp; Andrew Campbell , Los Angeles’ta yaşıyor ve Queerx Design  kitabının yazarı.Deezent’e   “bunlar tasarım zekasının güçlü bir ifadesidir LGBTQ. Tasarım üçgeni başlangıç noktası olarak alır. Pembe üçgen, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından erkek eşcinselleri işaretlemek için kullanıldı. lesbiyenler, seks işçileri ve ” uyumsuzlar ” gibi diğer ” asosyaller ” ile birlikte siyah bir üçgenle sınıflandırılmıştır. Nania, her biri normatif cinsiyet ikiliğinin bir kutbunu temsil eden pembe ve mavi üçgenleri üst üste bindirmiştir. Üst üste geldikleri alan, pembe ve mavinin birleşiminden oluşan koyu mor renktedir. Bu örtüşme, potansiyel olarak sevilen oyun açısından kapsayıcılığı iletir. güçlü LGBTQ sembolojisi ile. ” Daha sonra, Page’in Bi+ Pride bayrağının temeli oldu.

4. Renklerin anlamı vardır. 

4. Şekil class=”aligncenter size-full is-resized”>drapeau lgbt bisexuel

lgbt biseksüel bayrağı

|

Bayrağın üst %40 ı pembe, orta %20 si mor ve alt %40 ı mavidir.Farklı renkler farklı cinsiyetlere duyulan ilgiyi temsil etmektedir. Daha sonra 1980’lerde AIDS aktivist grubu ACT UP tarafından bir dayanışma ve gurur nişanı olarak benimsenmiştir. Pembe, pembe üçgenlere atıfta bulunmaktadır.Mor, bi+ için kullanılan bir diğer argo terim olan “menekşe tehdidi “ne (ya da “lavanta tehdidi “ne) bir göndermeydi ancak mavi hem farklı cinsiyetlerin örtüşmesini yansıttığı için hem de bi+ aktivisti Cynthia Connors’a göre “&& ‘Ben maviyim’ demenin bir yolu olduğu için” eklendi.Çünkü bayrağı ve renklerin geldiği orijinal biangleları, cinsiyet ikiliği üzerine bir şaka haline getiriyor. Ve Bi+ topluluğu hiçbir zaman bir kelime oyununa ya da şakaya karşı koyamamıştır. “

5. 5 Aralık 1998’de yayınlandı.

Bu da onu 22 yaşından biraz daha yaşlı yapıyor. 

6. Kesinlikle çok güzel. 

Bi+ bayrağınızı dalgalandırın.

The bisexual flag

|

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro