LGBTQQIP2SAA anlamı

LGBTQQIP2SAA anlamı: Cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve cinsiyet kimliği: çok farklı şeyler ifade eden benzer terimler. Bir de şu karmaşık kısaltma var: LGBT ve LGBTQIA+. Hadi daha yakından bakalım.

Cinsiyet, doğuştan sahip olduğumuz biyolojik cinsiyeti ifade eder. Toplumsal cinsiyet ise insanların algıladıkları cinsiyet kimliği hakkında nasıl düşündüklerini ve bunu nasıl ifade ettiklerini tanımlar.

LGBTQQIP2SAA anlamı


Bu aynı zamanda sosyal cinsiyet olarak da bilinir ve tüm bu yönleri kapsamak için LGBT terimini kullanırız. İlk üç harf cinsel yönelimi gösterir.

L, lezbiyen anlamına gelir. Bunlar diğer kadınlara ilgi duyan kadınlardır.

G eşcinsel anlamına gelir. Bunlar diğer erkeklerden hoşlanan erkeklerdir ve

B biseksüel anlamına gelir. Bunlar hem kadınlara hem de erkeklere ilgi duyan kişilerdir.

T, trans anlamına gelir. cinsiyet kimliği etrafında döner. Cinsiyet ve toplumsal cinsiyetin farklı olduğu fikrine dayanır. İnsanlar biyolojik bir cinsiyetle doğar ve daha sonra kız veya erkek olarak atanır.

LGBTQQIP2SAA signification

Ancak, bazı insanlar için bu ikili nitelikler işe yaramıyor. Cinsiyetlerinden farklı bir cinsel kimlikleri olduğunu bilirler ve toplumun bunu kabul etmesini isterler.

Bu nedenle, bir kişinin biyolojik cinsiyeti cinsiyetinden farklıysa, sırasıyla trans kadın veya trans erkek olarak adlandırılırlar. Bununla birlikte, bu iki özelliğin yeterli olmadığı, ne erkek ne de kadın hisseden ve kendi kimliklerini bulan bazı insanlar vardır. Burada doğru terim nonbinary’dir ve çeşitlilik dünya üzerindeki insan sayısı kadar geniştir. Göz, ” interseks ” anlamına gelir. Bazı insanlar kesin bir biyolojik cinsiyet olmadan doğarlar.

Bazen interseks insanlar cinsiyetlerini uyarlamak için ameliyat olurlar ve böylece belirli bir cinsiyete sahip olurlar.

Ayrıca okuyun: LGBTQIA+ Sözlüğü

LGBTQQIP2SAA anlamı

Genel queer terimi

Lgbtq’de Q harfi ne anlama geliyor?, Queer, yani cinsel yönelim, cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve kimlik spektrumunun herhangi bir yerinde yer alan kişiler ve genel olarak LGBTQIA+ topluluğu anlamına gelir.

İnterseks hakları nedeniyle, bazı hükümetler son zamanlarda erkek ve kadına ek olarak üçüncü bir farklı cinsiyet ekleyerek neyin eril, kadınsı veya farklı olduğunu günlük olarak yeniden tanımladı. Bu kutuplar arasında, kişinin kendi cinsiyet kimliğini ifade etmesinin ve yaşamasının çok sayıda yolu vardır.

queer flag
Queer bayrağı

|

|

Diğer harfler LGBTQQIP2SAA

LGBTQ kısaltması genişledi. Bazıları LGBTQQIP2SAA terimini tercih ediyor.

Gibi geniş bir kimlik yelpazesine atıfta bulunur,

lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel,

Sorgulayan.

Bispiritüel.

Dişil ve eril ruhların farklı kombinasyonlarına sahip olan ve 5 farklı cinsiyetle özdeşleşmeyi içeren herkes. Two-Spirit için “2S” olarak kısaltılır

Androjen.

Özellikle görünüş ve kıyafet açısından kendini erkek ve kadın karışımı olarak tanımlayan kişiler tarafından kullanılır. Ancak androjenlik, biyolojik bir olgu olan biseksüellik ile karıştırılmamalıdır.

Aseksüel.

Cinsel çekim yaşamayan herhangi bir kişi.

Dikkat! Aseksüel bir kişinin aromantik olması gerekmez.

LGBTQIA+ bayrağı

|

|

The + : Ve diğerleri

Bazı lgbt kısaltmalarında bulunan “+”, unutulmuş ya da adını koyamadığımız diğer tüm insanları tanıma dahil etme arzusunu gösterir.

Bazı durumlarda “+”nın “O “ya dönüşmüş bir varyantını görüyoruz. Bu varyant İngilizce’de Others – “diğerleri” anlamına gelir

LGBTQQIP2SAA anlamı

Mogai terimi ne anlama geliyor?

Mogai yeni bir kısaltmadır ” à la mode”  olarak tanımlanabilecek bu kelime, kesinlikle tüm yönelimleri ve kimlikleri kapsama eğilimindedir.

Mogai (Mogwai değil),   “LGBT” için yeni kısaltmadır. İngilizcede “Marginalized Orientations, Gender identities, And Intersex”, başka bir deyişle: Marjinalleştirilmiş ve İnterseks Yönelimler (cinsel, editörün notu) ve Cinsiyet Kimlikleri anlamına gelir.

M = MARJİNALLEŞTİRİLMİŞ

O = ORYANTASYONLAR

G = CİNSİYET KİMLİKLERİ

A = VE

I = INTERSEX


Şansımı deniyorum!|


ÜRÜNLERİ KEŞFEDİN

LGBT SHOP

THE-LGBTQIA+ SHOP

Bir LGBT bayrağına ihtiyacınız varsa bu taraftan

drapeaux lgbt

Discover |


LGBT mücevherlerini keşfedin

bijoux lgbt

DISCOVER |


Large selection of lgbt t-shirts

|

DISCOVER |

tasse lgbt

|

|

 İyi bir filmin karşısında rahatlamak için LGBT kupasından daha iyi bir yol var mı – Dahası, bu kupalar dekorunuza harika bir katkı sağlar!

|DISCOVER


|

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

içindep class=”jp-relatedposts-post jp-relatedposts-post1″ data-post-id=”3661″ data-post-format=”false”>

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro