Queer ilişki nedir?

❤️️

Queer ilişki nedir?

.

Kuir kişi, kendini heteronormatif cinsiyet ve cinsellik normlarının dışında tanımlayan kişidir. ” queer ” terimi bir cinsiyet veya cinsellik kimliği olarak kullanılabilir.

Ancak geleneksel cinsiyet ve cinsellik normlarından sapan herkes için bir şemsiye terim olarak da kullanılabilir.

Queer ilişki nedir?

|

” queer ” tanımının kişiden kişiye değişebileceğini ve bu kimliğin genellikle geleneksel cinsiyet ve cinsellik kategorilerinin dışında kendini tanımlamanın bir yolu olarak kullanıldığını belirtmek önemlidir. Queer kişiler kendilerini diğerlerinin yanı sıra non-binary, panseksüel, biseksüel, aseksüel veya transseksüel olarak tanımlayabilirler. Queer kişinin ne olduğuna dair tek bir tanım yoktur.

Bu kimlik genellikle geleneksel cinsiyet ve cinsellik normlarının dışında kendini göstermenin bir yolu olarak kullanılır.

.

Ayrıca okuyun: Queer olduğunuzu nasıl anlarsınız?

.

Queer ilişkileri anlamak: ne oldukları ve neden önemli oldukları

Queer ilişkiler, kendilerini queer olarak tanımlayan iki veya daha fazla kişi arasındaki romantik veya cinsel ilişkilerdir. ” queer ” terimi genellikle çok çeşitli kimlikleri kapsayacak şekilde şemsiye bir terim olarak kullanılır, ancak bunlarla sınırlı değildir.

Kendilerini lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve/veya non-binary olarak tanımlayan kişiler. Daha queer ilişkiler birçok farklı şekilde olabilir ve herhangi bir cinsiyet veya cinsel yönelimden insanları içerebilir.

ayrıca okuyun: lgbtq’deki q nedir?

Kuir bir ilişkinin en önemli yönlerinden biri karşılıklı saygı, anlayış ve desteğe dayanmasıdır. Dünyanın birçok yerinde hala önemli miktarda ayrımcılık ve ötekileştirme ile karşı karşıya değillerse, daha fazla queer ilişki cinsiyet veya cinsel yönelime dayalı ayrımcılık veya önyargıdan arınmış olmalıdır Ne yazık ki, queer bireyler ve insanların daha kapsayıcı ve kabul edici bir toplum yaratmak için queer ilişkileri anlamaları ve desteklemeleri önemlidir.

.

Queer ilişkilere yaklaşmanın farklı yolları:

Queer ilişki yaşayan insanların birbirlerine olan sevgilerini ve bağlılıklarını ifade etmelerinin birçok farklı yolu vardır. Bazıları evlenmeyi veya bir bağlılık töreni yapmayı seçebilirken,

diğerleri sadece ilişkilerini daha gayri resmi bir şekilde kutlamayı seçebilir. Tüm ilişkilerin karşılıklı saygı, güven ve anlayışa dayanması önemlidir.

Eğer queer ilişkiler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, internette birçok kaynak mevcuttur. İnsan Hakları Kampanyası (HRC), çiftler ve aileler için kaynaklar da dahil olmak üzere LGBTQ+ ilişkileri ve sorunları hakkında çok sayıda bilgiye sahiptir. Trevor Projesi, LGBTQ+ gençlere sağlıklı ilişkiler hakkında bilgiler de dahil olmak üzere destek ve kaynaklar sağlayan bir başka kuruluştur

.

Ayrıca okumaya değer: The genderqueer pride flag

Daha fazla bilgi edinmek için Queer on wikipedia .

.

Queer ilişki nedir? : sonuç

Genel anlamda queer ilişki, kendini queer olarak tanımlayan iki veya daha fazla kişi arasındaki romantik veya cinsel ilişkidir. Karşılıklı saygı, anlayış ve desteğe dayanır ve ayrımcılık veya önyargıdan uzak olmalıdır. Queer ilişkileri anlayarak ve destekleyerek daha kapsayıcı bir toplum yaratmak için çalışabiliriz.


İlgili makale:


.

SEE PRODUCTS FROM

LGBT SHOP

THE-LGBTQIA+ SHOP

Bir LGBT bayrağına ihtiyacınız varsa bu taraftan

drapeaux lgbt

Discover |


LGBT mücevherlerini keşfedin

bijoux lgbt

DISCOVER |


Large selection of lgbt t-shirts

|

DECOVER |

tasse lgbt

|

|

 İyi bir filmin karşısında rahatlamak için LGBT kupasından daha iyi bir yol var mı – Dahası, bu kupalar dekorunuza harika bir katkı sağlar!

|DISCOVER |

Share :

Beğendim :

Seviyorum loading….

|

içindep class=”jp-relatedposts-post jp-relatedposts-post1″ data-post-id=”4546″ data-post-format=”false”>

içindep class=”jp-relatedposts-post jp-relatedposts-post2″ data-post-id=”4493″ data-post-format=”false”>

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro