Eşcinsel olduğunu nasıl anlarsın?

Queer olduğunuzu nasıl anlarsınız? Queer, heteroseksüel ve cisgender  dışındakicinsel ve cinsiyet kimliklerini tanımlayan bir kelimedir.lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel kişilerin tümü kendilerini queer kelimesiyle tanımlayabilirler. 

Queer bazen cinselliğin ve cinsiyetin karmaşık olabileceğini, zaman içinde değişebileceğini ve erkek ya da kadın, homoseksüel ya da heteroseksüel gibi kimliklerden birine tam olarak uymayabileceğini ifade etmek için kullanılır.   

lgbtqia+

Eşcinsel olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?

Queer ne anlama geliyor?

L – ” queer ” eskiden (ve bazen hala) LGBT kişileri küçümsemek veya onlara saygısızlık etmek için kullanılırdı.Ancak giderek artan bir şekilde, insanlar kendilerini tanımlamak için bu kelimeyi gururla kullanıyorlar. Bu nedenle, sorun etmediğini bilmediğiniz sürece birine “ibne” demeyin. Yapılacak en iyi şey, insanların hangi etiketleri tercih ettiğini sormaktır.

Queer’in tanımı “farklı “dır.Ancak günümüzde genellikle bir LGBT+ üyesini tanımlamak için kullanılmaktadır.

via GIPHY

Bir kişi queer ise, bu ya heteroseksüel olmadığı ya da ikili cinsiyete uymadığı anlamına gelir.Bazı insanlar daha spesifik bir etiket kullanmak istemiyorlarsa, cinselliklerini sadece “queer” olarak etiketlemeyi seçebilirler.

Teknik olarak şu anlama gelir:

1) Bazen LGBTQIA+ kişiler tarafından LGBT topluluğunun tamamını ifade etmek için kullanılan genel bir terim. 

2) Bazı kişilerin ” queer ” için kullandığı alternatif bir kavramdır; lezbiyen, gey, biseksüel vb. etiket ve kategoriler. Genderqueer kavramına benzer. Queer’in bir grup içi terim olduğunu ve nesillerine, coğrafi konumlarına ve kelimeyle olan ilişkilerine bağlı olarak bazı insanlar için saldırgan olarak kabul edilebilecek bir kelime olduğunu belirtmek önemlidir. Şahsen, birisine queer ile ne demek istediklerini sormanın, onları yanlış anlamadığınızdan emin olmak için bu şekilde tanımladıklarında önemli olduğunu düşünüyorum.

Queer eşanlamlısı

Alterseksüel

Bir bireyin cinsel yöneliminin veya duygusal cazibesinin kategorize edilmesini veya kalıcı (veya kesin) olarak etiketlenmesini reddettiği, ancak çapkın olmadığı cinsel çeşitlilik anlayışı.

https://fr.wiktionary.org/wiki/altersexual

Allosexual

drapeau Allosexuel
Alloseksüel bayrağı

|

Alloseksüel, aynı zamanda Zedseksüel olarak da bilinir ve aseksüel spektrumun dışındakileri ifade eder. Başka bir deyişle, düzenli olarak başkalarına karşı cinsel çekim hisseden kişileri tanımlar.

Ancak bu terim kendi başına bir cinsel kimliğe işaret etmez. Bu, tıpkı transgender kişilerin transgender olmayan kişileri tanımlamak için cisgender terimini kullanması gibi, a-spec topluluğu tarafından aseksüel olmayan kişileri tanımlamak için oluşturulmuş genel bir terimdir.

Queer in romantik karşılığı alloromantik tir.

https://fr.wiktionary.org/wiki/allosexualit%C3%A9

Queer-platonik ilişki: Arkadaşlık/romantizm ikilemine uymayan bir ilişki. Geleneksel arkadaşlık çerçevesinin dışında olmakla birlikte romantik olmayan bir ilişkidir

Aseksüellik : cinsel çekimin tamamen veya kısmen yokluğu.

Aromantizm : romantik çekimin tamamen ya da kısmen yokluğu.

Queer bayrağı

Drapeau queer lgbtqia 90×150
Lgbtqia queer flag 90×150|

|

Peki… hangi yönelimler queer değil?

Queer’in tanımı değişebilir, bu nedenle kimin  queer olmadığını belirlemek biraz zordur. Cinsellik bir spektrum olduğundan, bu terimi kullanmak biseksüel ve heteroflexible insanlar için kutuplaştırıcıdır.Genel olarak heteroseksüel, heteroromantik, cisgender ve tek eşli olan bir kişi queer olarak kabul edilmez, ancak bir istisna vardır.

Queer LGBT

Küçük özet

Comment savoir si on est queer ?

Bu yüzden eğer non-binary, Allosexual, Altersexual, lezbiyen, gey, biseksüel veya transseksüel iseniz kendinizi queer olarak tanımlayabilirsiniz.

Başka bir deyişle QUEER kelimesi, cinsiyetlerin ve cinselliklerin ikiliğine (kadınsı ve erkeksi; heteroseksüellik ve homoseksüellik) bağlı kalmamak olarak özetlenebilir. homoseksüellik)

kendini geleneksel cinsiyet ve cinsel yönelim kategorilerinin dışında tanımlamak veya; – cinsel yönelimine veya cinsiyet kimliğine göre etiketlenmeyi reddetmek.

Queer olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?

DECOVER PRODUCTS FROM

LGBT SHOP

THE-LGBTQIA+ SHOP

Bir LGBT bayrağına ihtiyacınız varsa bu taraftan

drapeaux lgbt

DISCOVER |


LGBT mücevherlerini keşfedin

bijoux lgbt

DISCOVER |


Large selection of lgbt t-shirts

|

DISCOVER |

tasse lgbt

|

|

 İyi bir filmin karşısında rahatlamak için LGBT kupasından daha iyi bir yol var mı – Dahası, bu kupalar dekorunuza harika bir katkı sağlar!

|DISCOVER


|

Share :

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Değişikliğinizi seçin
EUR Euro